autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Ciocolata fara faina

Autor: claudia crisan (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia crisan (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 august 2008

Ingrediente
pentru blat: 7 oua, 80 g ciocolata neagra, O lingura de supa de cacao, O cana de apa rece, o cana de pesmet alb, 125 g de zahar., , pentru glazura: 250 g ciocolata neagra, 80 g de unt, O lingurita mica de cacao, 1/4 cana de apa rece., , , cuptorul se incalzeste 15 minute inainte(la 200 grade)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

blatul:Se pregateste o tava ( rotunda) pt. tort unsa cu unt si presarata cu pesmet; intr-o cratita se pune o cana de apa rece cu ciocolata neagra rupta in bucati, zahar si cacao; se pune la foc incet pana se topeste zaharul si bucatile de ciocolata; se ia de pe foc: se lasa la racit; se separa ouale iar galbenusurile se adauga unul cate unul in compozitia de ciocolata;se adauga cana de pesmet;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, o lingura de zahar pt. fiecare albus(7);se amesteca cele doua compozitii cu mare grija si se toarna in tava unsa cu unt si presarata cu pesmet; se da la cuptor timp de 35 de minute la temperatura de 170 de grade.


glazura:se pune apa, ciocolata, cacaua la foc mic pana se topeste si devine lichida.se ia de pe foc si se adauga untul,si se toarna peste blatul scos din cuptor. se impunge cu furculita pt. ca glazura sa intre in blatul tortului. daca doriti puteti presara nuca de cocos.(puteti inlocu pesmetul cu nuca macinata)


pofta buna! asteptam comentariile si sugestiile d-voastra

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat: 7 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • O lingura de supa de cacao
  • O cana de apa rece
  • o cana de pesmet alb
  • 125 g de zahar.
  • pentru glazura: 250 g ciocolata neagra
  • 80 g de unt
  • O lingurita mica de cacao
  • 1/4 cana de apa rece.
  • cuptorul se incalzeste 15 minute inainte(la 200 grade)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi