autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Ciocolata fara faina

Autor: claudia crisan (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

blatul:Se pregateste o tava ( rotunda) pt. tort unsa cu unt si presarata cu pesmet; intr-o cratita se pune o cana de apa rece cu ciocolata neagra rupta in bucati, zahar si cacao; se pune la foc incet pana se topeste zaharul si bucatile de ciocolata; se ia de pe foc: se lasa la racit; se separa ouale iar galbenusurile se adauga unul cate unul in compozitia de ciocolata;se adauga cana de pesmet;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, o lingura de zahar pt. fiecare albus(7);se amesteca cele doua compozitii cu mare grija si se toarna in tava unsa cu unt si presarata cu pesmet; se da la cuptor timp de 35 de minute la temperatura de 170 de grade.


glazura:se pune apa, ciocolata, cacaua la foc mic pana se topeste si devine lichida.se ia de pe foc si se adauga untul,si se toarna peste blatul scos din cuptor. se impunge cu furculita pt. ca glazura sa intre in blatul tortului. daca doriti puteti presara nuca de cocos.(puteti inlocu pesmetul cu nuca macinata)


pofta buna! asteptam comentariile si sugestiile d-voastra

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat: 7 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • O lingura de supa de cacao
  • O cana de apa rece
  • o cana de pesmet alb
  • 125 g de zahar.
  • pentru glazura: 250 g ciocolata neagra
  • 80 g de unt
  • O lingurita mica de cacao
  • 1/4 cana de apa rece.
  • cuptorul se incalzeste 15 minute inainte(la 200 grade)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa. Omogenizam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi