Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema.Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile.
Intr-o cratita se pun 10 linguri de zahar si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit sip e peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit.
Cand este pe jumatate coapta adaugati deasupra compozitia de blat si anume:
galbenusurile se bat bine cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga mirodeniile si se incorporeaza faina.
Cand se coace tortul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se pune deasupra un platou mai mare decat cratita si se rastoarna tortul.Se poate servi simplu sau ornat cu frisca, fructe de sezon ,topping de ciocolata sau de fructe .
Este un tort care se preteaza chiar pentru ocazii mai speciale.
Incercati si va fi o incantare .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii