Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Ingrediente

  • Blat :
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 4 lg cacao
  • 2 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • sucul de la 1 lamaie
  • 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 g)
  • Decor :
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g cocos
  • bomboane de cocos
  • ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34*38cm) si dam la cuptor . facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti.

Crema: hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.

Intr-un castron mixam mascarponele, smantana cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.

Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare. Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.

Decor: fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.

Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas/capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise