Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Timp pregatire
60 minute
Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Ingrediente

  • Pentru 1 blat:
  • 125 g zahăr,
  • 125 g margarină,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 125 g făină,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 5 linguri de lapte (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de blaturi)
  • Pentru 1 bezea:
  • 150 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 3 albuşuri,
  • în plus 50 g feliuţe de migdale (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de bezele)
  • Pentru cremă:
  • 2 plicuri Creme Ole de la Dr. Oetker cu gust de vanilie,
  • 500 ml smântână de gătit/smântână pentru frişcă,
  • 400 ml lapte,
  • 3 cutii de mandarine

Mod de preparare

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită. Apoi se adaugă laptele şi amestecăm bine. La final, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Folosim mixerul pentru amestecare până la sfârşit. Aluatul obţinut îl întindem cu lingura în tava acoperită cu hârtie de copt.

Pentru bezea: Batem albuşurile spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până obţinem o bezea tare.

O întindem cu grijă, cu o lingură peste blatul de mai sus. Deasupra presărăm 50 g migdale.

Apoi punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. E indicat ca în primele minute să selectaţi funcţia sus-jos, iar spre final, doar funcţia de jos pentru a nu “pârli” prea tare migdalele.

După ce s-a copt primul blat, lăsăm tava să se răcească, apoi mai facem un blat exact la fel…tot gen pandişpan în partea de jos, acoperit cu bezea presărată cu migdale în partea de sus.

Pentru cremă: Punem într-un bol praful pentru cremă, smântâna şi laptele şi mixăm la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până se îngroaşă. Amestecăm crema cu mandarinele scurse bine de zeamă într-o strecurătoare.

Întindem crema peste unul din cele 2 blaturi.

Dacă aveţi, puteţi folosi o margine detaşabilă pentru a vă uşura munca şi a nu risca să vă curgă crema până se mai întăreşte. Deasupra aşezăm al doilea blat, pe care îl tăiem înainte în funcţie de mărimea porţilor pe care vrem să le servim.

Apoi “reconstituim puzzle-ul”. Dăm tortul la rece până în momentul servirii. E bine să îl pregătiţi cu o zi înainte pentru a sta o noapte la frigider. În felul acesta şi crema se va mai întări, dar şi blatul va deveni mai “însiropat”.

Mai multe retete de torturi delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise