autor:

Maria Namoloiu

» » Torturi

Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma cu unt si o tapetezi cu faina, torni compozitia si coci blatul la foc potrivit 30'. In acest timp bati albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15'.


Crema: Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cacaoa si cafeaua preparata si racita, fierbi compozitia pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat o dai deoparte. O lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul frecat spuma si o dai la frigider. Dupa ce s-a racit blatul cu bezeaua, il imbraci cu crema de cafea, il decorezi cu frisca si-l dai la frigider.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Delicios!

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 120g nuca macinata
  • Bezea: 5 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema: 5 galbenusuri
  • 5 linguri cafea naturala preparata
  • 200g unt
  • 1 lingura cacao
  • 8 linguri zahar
  • 200g frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Namoloiu

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile

52 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

13 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

29 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicios!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume