Tort cu capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 4 linguri apa
  • - 4 linguri ulei
  • - zahar vanilat
  • - praf de copt (1/2 pliculet)
  • - colorant alimentar rosu(optional)
  • Umplutura:
  • -500-600 g capsuni
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie)
  • -2 tablete ciocolata alba(200 g)
  • -30 g unt
  • -zahar dupa gustul fiecaruia
  • -1 pliculet gelatina neutra
  • -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura

Mod de preparare

Incepep sa preparam blatul: batem albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat si un varf de sare,separat amestecam galbenusele cu uleiul si apa si le adaugam albuselor,punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Tapetam o tava (30/ 25) cu hartie de copt si desertam 3/4 din compozitia de mai sus.In cealalta parte se pun 4-5 picaturi de colorant si o punem peste compòzitia galbena trasand lini orizontale si verticale cu o coada de lingura. Se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180º C cam 20 minute.Cand este gata (proba scobitorii) se scoate se lasa la racit si se taie pe jumatate formand doua foi.

In acest timp pregatim capsunii.Spalati bine si taiati in cubulete mici.Lasati 3-4 pentru ornat si 2 ii taiati in rondele.

Pregatim gelatina (jeleul) de fructe dupa instructiunile de pe plic si se lasa sa se raceasca putin. Tava ce am folosit-o pentru copt se foreaza cu folie alimentara si se aseaza rondelele de capsuni (daca doriti puteti pune si alte fructe Eu am pus cateva rondele de banana).Peste rondele se toarna jeleu cat sa acopere putin fructele.Peste se aseaza o parte de blat pe care o acoperim cu ciocolata topita in microunde sau bain marin si amestecata cu unt. Peste punem capsunii taiati cubulete si mai punem putina geletina(jeleu )de fructe.

Frisca se bate tare,(pastrati cateva linguri pentru ornat) se adauga branzica,zahar dupa gust si gelatina neutra preparata dupa instruciunile de pe plic.Cruma se desarta peste capsunii taiati, se pune a doua parte de blat ,se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore bune(5-6 sau pana a doua zi )cand se scoate se rastoarna pe un platou se scoate folia cu grija si se orneaza dupa imaginatia fiecareia.

Eu am ornat si cu bomboane cristalizate.Va spun si cum le-am facut:in tava de la cuptor se pune hartie de copt peste care punem bomboane colorate lasand spatiu intr ele (sigur aveti prin casa ratacite,uitate printr-un bol sau bombomiera ceva bombonele ce nu le mai mananca nimeni)se acopera cu alta foaie de hartie si se baga la cuptorul incalzit la maxim 2 minute (nu mai mult ca se ard).Se scot se trece sucitorul putin peste hartie si se lasa sa se raceasca .Cand sunt reci se desprin cu grija de pe hartie si aveti bucatele ca si de sticla colorata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise