Tort cu ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 400 g ciocolata
  • 250 ml smantana pt frisca
  • 150 g unt
  • fondant rosu si alb

Mod de preparare

Pentru blat mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Adaugam faina cernuta si cu o spatula amestecam de jos in sus. Rasturnam compozitia intr-o tava in forma de inima si coacem aproximativ 20.25 minute. se lasa la racit apoi se taie in 2 blatul.

Ciocolata se pune pe baie de abur cu smantana si se lasa pana ciocolata e topita..Omogenizam. Untul in batem spuma si adaugam putin cate putin ciocolata , Pana se omogenizeaza totul bine si obtinem o crema delicioasa de ciocolata.

Pe prima foaie de blat se pun 3 sferturi de crema apoi celalalt blat si deasupra restul de crema.se da la rece minim 4 ore. Se intinde foaie de fondant si se aplica peste tort. DIn fondant alb facem dantela, fluturasi si floricele. si le aplicam pe tort. Dam tortul la rece peste noapte, apoi servim cu persoana iubita. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise