Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Ingrediente

  • Blat: 3 ouă,
  • 3 linguri apă,
  • 3 linguri ulei,
  • ½ cană de zahăr,
  • ¾ cană de făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 gr de ciocolată cu lapte
  • Cremă:
  • 100 gr ciocolată albă,
  • 20 gr unt,
  • 1 lingură apă,
  • 2 banane foarte coapte,
  • 300 gr de căpșuni (proaspete sau din compot, depinde de sezon), 200 ml frișcă

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă să se răcească bine. Bateți tare albușurile, și când sunt țepene, adăugați puțin câte puțin siropul de zahăr, bătând în continuare. Apoi puneți unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor, uleiul și apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine, iar la final puneți ciocolata tăiată cubulețe. Turnați compoziția în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor la foc mediu (dar încins în prealabil) pentru 15-20 de minute. Ca să fiți sigur că e copt, faceți testul cu scobitoarea. Lăsați să se răcorească puțin, scoateți din formă și lăsați apoi blatul să se răcească de tot.

Între timp, puneți la topit, pe bain-marine, ciocolata albă, împreună cu o lingură de apă. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Spălați căpșunile, scoateți-le codițele și lăsați-le la scurs. După ce s-au scurs, puneți-le împreună cu bananele în blender și pasați-le. Bateți frișca, pe care o înglobați în ciocolata topită, amestecată în prealabil cu untul. La final, puneți în compoziție bananele și căpșunile pasate.

Asamblare:

Tăiați blatul în două. Așezați prima bucată înapoi în forma de copt, puneți crema, iar deasupra celălalt blat. Dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

Scoateți din formă și ornați după inspirație, cu frișcă sau pastă de zahăr. Noi am folosit pastă de zahăr și a ieșit ce vedeți mai jos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise