Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul si esentele. Continutul se varsa peste albusurile batute spuma la care adaugam faina. La sfarsit adaugam ciocolata neagra taiata cubulete sau data pe razatoare. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina apoi se baga la cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat 45 min.
Separat, mixam frisca peste care se adauga ciocolata alba topita si racita. Dupa ce s-a racorit blatul de tort, il scoatem cu grija din forma pe un platou. Se taie blatul in 3 apoi se incepe asamblarea. Ungem primul blat insiropat cu gemul ales peste care punem un strat de crema din frisca si ciocolata. Acoperim cu cel de-al doilea blat la fel, insiropat, si ungem cu gem, apoi cu crema ramasa.
La final asezam ultimul blat peste care se toarna crema de visine facuta astfel: visinele se scurg bine, 300 ml zeama se pastreaza si se pune la foc. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zeama de visine si zaharul apoi se toarna in zeama fierbinte. Se adauga si visinele, se amesteca si se lasa pe foc pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se intinde uniform pe blat. La final ornam cu frisca pe margini.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii