Separam ouale, mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si apoi le punem peste albus si amestecam incet cu o lingura sau tel. Apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam incet pana se omogenizeaza. Punem la copt aluatul la foc potrivit si dupa ce se raceste taiem blatul in 3 fasii subtirele.
Punem un blat in tava in care l-am copt, insiropam putin, punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine. Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. Insiropam, adaugam la fel bastonase de crema neagra, visine si apoi crema alba. Acoperim cu blatul 3 si insiropam. Dam tortul al rece pentru 1 - 2 ore.
Rasturnam pe un platou si il ornam. Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca. La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii