Tort cu crema de dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 80 g zahăr
  • - 75 g făină
  • - 1 lingură cu ulei
  • - 1 lingură cu lapte
  • - 1 lingură cu cacao
  • - 1/4 linguriţă cu praf de copt
  • - coaja rasă de la 1/2 portocală
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 200 g piure de dovleac
  • - 50 g zahăr
  • - 75 g mascarpone
  • - 200 ml smântână pentru frişcă
  • - zeama şi coaja de la 1/2 portocală
  • - 5 g gelatină
  • Finisare:
  • - 100 g marţipan

Mod de preparare

Piureul de dovleac se prepară cu 4 - 5 ore înainte sau chiar cu o zi înainte. Dovleacul se spală, se decojeşte apoi se taie cuburi. Se pune într-un vas cu foarte puţină apă (150 - 200 ml) şi se lasă să fiarbă înăbuşit, sub capac, aproximativ 10 minute. Imediat se scoate din apă, se lasă la scurs şi după răcire se pune în blender pentru a prepara piureul.

Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C.

Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi făina amestecată în prealabil cu cacao, praf de copt şi coaja de portocală.

Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Am folosit o tavă cu un diametru de 15 cm. Se coace 20 minute.

Pentru prepararea cremei procedăm astfel: Gelatina se hidratează 10 minute în sucul de portocală amestecat cu 1 lingură de apă rece. Gelatina hidratată se încălzeşte până la topire apoi se încorporează în piureul de dovleac. Se adaugă zahărul, coaja de portocală şi mascarpone.

Se bate smântâna pentru frişcă apoi se încorporează în crema de dovleac.

Tava în care s-a copt blatul se tapetează cu folie alimentară. Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe fundul tăvii, se acoperă cu crema de dovleac apoi se acoperă cu al doilea blat.

Tava se dă la frigider pentru 3 - 4 ore.

Pentru fasonare se foloseşte 50 g marţipan care se întinde peste tort. Din restul de marţipan se confecţionează 3 dovlecei în miniatură.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise