autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-12 felii):, Blatul - 6 oua, , 175 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 varf de cutit sare, , 75 g faina, 25 g amidon (zeamil)., Crema: 2 oua, , 275 g zahar, , coaja rasa si, zeama de la 2 lamai, , 50 g faina, , 1/2 kg frisca batuta (indulcita)., In plus: unt si, faina pentru forma, , felii glasate de lamaie si, portocala pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se unge si se infaineaza o forma de tort (diametrul: 22 cm).


Intr-un castron, se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si 2 linguri cu apa, se amesteca apoi compozitia cu mixerul, pana ce devine spumoasa, si se incorporeaza faina, amidonul si albusurile batute.


Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute in cuptorul incins.


Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


Se prepara crema: se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie (careia i se adauga apa pana la 275 ml) si faina.


Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.


Se incorporeaza in crema frisca batuta si se taie blatul in 3 parti (pe orizontala).


Se ung cu crema cele 2 parti de jos, se monteaza tortul si se acopera cu crema pe toata suprafata (deasupra si pe margini).


Se orneaza cu felii de lamaie si portocala glasate.
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu cocos si crema de lamaie

1. Pentru prepararea blatului de aluat, incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Intr-un bol mare, amesteca

21 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Torturi

Tort din piscoturi cu crema de lamaie

Pregatim o tava intinsa pentru montarea tortului.Pregatim crema pt prajituri conform instructiunilor

52 voturi    6 comentarii
30 min
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Laura_Ioniche

    Laura_Ioniche (Bucatar sef):

    Mi-a iesit super, e o reteta foarte buna si usor de preparat, am respectat reteta originala si nu cred ca as schimba ceva la ea.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tit Steluta , 12 mai 2014

    am sa-l fac dar il imbrac in ciocolata alba asa am primit comanda,iti zic maine cum mi-a iesit.

  • Fara foto

    Teslarasu Nicoleta , 12 mai 2014

    wawww e superrr cred ca e si gustos

  • Fara foto

    Tit Steluta , 12 mai 2014

    am sa o incerc in seara asta suna bine

    • Fara foto

      Casian Sirean , 03 ianuarie 2014

      imi place este foarte bun la gust savurati si voi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-12 felii):
  • Blatul - 6 oua
  • 175 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 75 g faina
  • 25 g amidon (zeamil).
  • Crema: 2 oua
  • 275 g zahar
  • coaja rasa si
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 g faina
  • 1/2 kg frisca batuta (indulcita).
  • In plus: unt si
  • faina pentru forma
  • felii glasate de lamaie si
  • portocala pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu buseuri si fructe

Tort cu buseuri si fructe

1 Se prepara doua blaturi ,egale ca dimensiuni din cate 4 albusuri batute cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie,pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi