Se incinge cuptorul la 180gr., se unge si se infaineaza o forma de tort (diametrul: 22 cm).
Intr-un castron, se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si 2 linguri cu apa, se amesteca apoi compozitia cu mixerul, pana ce devine spumoasa, si se incorporeaza faina, amidonul si albusurile batute.
Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute in cuptorul incins.
Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema: se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie (careia i se adauga apa pana la 275 ml) si faina. Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Se incorporeaza in crema frisca batuta si se taie blatul in 3 parti (pe orizontala). Se ung cu crema cele 2 parti de jos, se monteaza tortul si se acopera cu crema pe toata suprafata (deasupra si pe margini). Se orneaza cu felii de lamaie si portocala glasate.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii