autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .


Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.


Se lasa la racit si se taie in 3 foi.


Crema:


Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.


Separat


aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .


Pregatim siropul si il lasam la racit.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.


Asamblare:


Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 09 februarie 2014

    Asa da crema, nu gretoasa cu unt !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte bun... mmmmm! Merci de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Minunat tortul foarte aspectos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Foarte bun, foarte bun ! as vrea si eu o feliuta... pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Imi place foarte mult torturile cu crema marscapone. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      foarte bun si bine prezentat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida 35%grasime
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500ml frisca lichida 35%
  • 1 plic intaritor frisca
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom
  • lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    16 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Vicky Wilde

Asa da crema, nu gretoasa cu unt !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu visine si branza

Tort cu visine si branza

Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi