autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf sare, 1 lingurita praf de copt, , , Pentru crema:, 250g mascarpone, 4 linguri zahar, 100g ciocolata neagra, 100g frisca lichida 35%grasime, 2-3 linguri zahar pudra, esenta de rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, 500ml frisca lichida 35%, 1 plic intaritor frisca, , Pentru sirop:, 100g zahar, 200ml apa, esenta de rom, lichior de portocale, Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .


Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.


Se lasa la racit si se taie in 3 foi.


Crema:


Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.


Separat


aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .


Pregatim siropul si il lasam la racit.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.


Asamblare:


Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 09 februarie 2014

    Asa da crema, nu gretoasa cu unt !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte bun... mmmmm! Merci de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Minunat tortul foarte aspectos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Foarte bun, foarte bun ! as vrea si eu o feliuta... pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Imi place foarte mult torturile cu crema marscapone. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      foarte bun si bine prezentat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida 35%grasime
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500ml frisca lichida 35%
  • 1 plic intaritor frisca
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom
  • lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii