Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Ingrediente

  • Daca nu puteti accepta sub nici un fel margaina, puteti folosi unt!
  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr margarina Rama Maestro
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 150 gr margarina Rama Maestro
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 1 portocala
  • Pentru decor:
  • 1 portocala
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • bombonele colorate
  • fulgi de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:

Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul.

Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt, coaja rasa de portocala si faina.

Separat, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta de silicon.

Impartim compozitia in 3 parti egale.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentru de 20 cm, turnam prima parte de blat.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata, scoatem foaia de blat. La fel procedam si cu celelalte doua.

Lasam foile de blat sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte.

Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.

Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Cand crema fiarta s-a racit o mixam putin, adaugam margarina de la temperatura camerei, le mixam.

La final incorporam zaharul pudra si ness-ul.

Radem coaja de portocala, stoarcem sucul. Sucul de portocala il amestecam cu coaja rasa.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, in jurul careia punem un inel detasabil.

Stropim foaia cu suc de portocala, punem un strat de crema.

Punem iar blat, insiropam, crema si iar blat insiropat.

Dam tortul la frigider pentru o ora.

Ii scoatem inelul dupa acest timp, iar cu restul de crema imbracam tortul.

Decorul:

Ciocolata amaruie o rupem bucatele, punem frisca lichida si le topim pe baie de aburi.

Spalam portocala, o taiem felii potrivite si ungem cate o jumatate de felie cu ciocolata topita, iar peste, presaram bombonele colorate. Lasam sa se intareasca putin.

Decoram tortul cu aceste felii de portocala, iar pe margini, facem cateva dungi pe crema cu o lingurita, apoi presaram cativa fulgi de ciocolata.

Il dam la rece 2-3 ore, apoi servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise