autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort cu crema ganache

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, bateti spuma in continuare adaugand zaharul in ploaie si vanilia. Dupa dizolvarea zaharului, adaugati galbenusurile, omogenizati usor, apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor. Dupa incorporarea fainii, turnati compozitia intro forma unsa si tapetata si coaceti in cuptorul incins cam 15-20 minute.


Siropul: din apa, zahar, vanilie, fierbeti timp de 1 minut un sirop pe care il aromatizati cu scortisoara.


Crema ganache: intro cratita la foc mic, topiti ciocolata in frisca lichida si omogenizati. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere.


Se da compozitia la rece(eu am lasat-o pana dimineata la rece, insa puteti sa tineti compozitia in frigider 1-2 ore) apoi mixati.


Se obtine o frisca ciocolatoasa, pe care o intindeti pe blatul insiropat. Decorati dupa imaginatie. Eu am decorat tortul cu fulgi de ciocolata din comert, bucati de ciocolata cu menta si jumatati de nuca.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    delicios !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Sidy, soro, multumesc pt aprecieri. Pup.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Minunat arata draga Lenuta.Si stiu ca este facut cu mult suflet. E delicios. Felicitari draga mea !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Multumesc Celly, cel mai important: e delicios!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Arata tare bine si e foarte tentant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentrut blat: 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 vanilie.
  • Sirop pt blat: 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 vanilii
  • praf de scortisoara dupa plac.
  • Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la
  • 3 ciocolati amarui Laura.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi