autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort cu crema ganache

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentrut blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1/2 pliculet praf de copt, 1 vanilie., , Sirop pt blat: 200 ml apa, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, praf de scortisoara dupa plac., , Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la, 3 ciocolati amarui Laura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, bateti spuma in continuare adaugand zaharul in ploaie si vanilia. Dupa dizolvarea zaharului, adaugati galbenusurile, omogenizati usor, apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor. Dupa incorporarea fainii, turnati compozitia intro forma unsa si tapetata si coaceti in cuptorul incins cam 15-20 minute.


Siropul: din apa, zahar, vanilie, fierbeti timp de 1 minut un sirop pe care il aromatizati cu scortisoara.


Crema ganache: intro cratita la foc mic, topiti ciocolata in frisca lichida si omogenizati. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere.


Se da compozitia la rece(eu am lasat-o pana dimineata la rece, insa puteti sa tineti compozitia in frigider 1-2 ore) apoi Mixati.


Se obtine o frisca ciocolatoasa, pe care o intindeti pe blatul insiropat. Decorati dupa imaginatie. Eu am decorat tortul cu fulgi de ciocolata din comert, bucati de ciocolata cu menta si jumatati de nuca.
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    delicios !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Sidy, soro, multumesc pt aprecieri. Pup.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Minunat arata draga Lenuta.Si stiu ca este facut cu mult suflet. E delicios. Felicitari draga mea !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Multumesc Celly, cel mai important: e delicios!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Arata tare bine si e foarte tentant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentrut blat: 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 vanilie.
  • Sirop pt blat: 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 vanilii
  • praf de scortisoara dupa plac.
  • Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la
  • 3 ciocolati amarui Laura.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort caramel

Tort caramel

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort alb cu visine si ciocolata

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi