Tort cu dovleac copt si mere coapte

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Ingrediente

  • Un dovleac mediu, copt (felii)
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • Dovleacul copt feliat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de praf de scortisoara
  • 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 4 mere

Mod de preparare

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora.

Daca este fad la gust se va transforma intr-un tort delicat si aromat natural

Astfel ca se prepara un pandispan din :

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 plic de zahar vanilat

un varf de lingurita de praf de copt

Blatul

Se separa albusul de galbenus

Se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat

Apoi se adauga cele 5 galbenusuri, dupa care cele 5 linguri de faina si un varf de lingurita praf de copt.

In tava unsa si tapetata cu faina se aseaza compozitia de mai sus si se baga in cuptorul incins in prealabil.

Dup ace s-a racit, blatul se taie si se insiropeaza cu suc de portocala si suc de lamiae, diluat cu putina apa minerala

Crema

Dovleacul copt se curate de coaja si se zdrobeste sau se mixeaza

coaja de portocala, coaja de lamaie si stafide

Zahar pudra, aproximativ 4 linguri cu putin praf de scortisoara

O lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)

Ornamentul

Se iau patru mere si se feliaza

Se calesc usor cu un varf de cutit de unt( intr-o tigaie de Teflon) si cu o lingura de zahar, apoi se adauga o lingura de miere si putina scortisoara. Se lasa la racit si se vor aseza deasubra blatului uns cu crema de dovleac. Daca se doreste se va turna si putina gelatin de tarta pentru aspect.

Pota buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise