festivalul blogurilor gustoase

autor:

Carmyna

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu frisca si portocale

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat:


Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.


Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.


Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.


Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.


Lasi deoparte sa se odihneasca.


Pui deoparte cealalta foaie de blat.


Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.


Crema:


Amesteci galbenusurile cu zaharul.


Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.


Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.


Bati smantana si o incorporezi.


Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.


Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.


Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Frumos si gustos.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Foarte gustos si aspectos acest tort, cunosc reteta, pacat ca nu ai poze cu sectiunea...s-ar fi vazut mai bine frumusetea lui. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carmyna

Zacusca de fasole

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume

Pui pe pat de legume

Tocam toate legumele pestisor asezonam cu mirodeniile punem puiul deasupra, amestecam apa cu bulionul

3 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Cartofi cu brânză, ou și mărar

Fierbi cartofii. Amesteci brânza rasă cu două ouă proaspete. Pui într-o cratiță cartofii

17 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi