autor:

Carmyna

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu frisca si portocale

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 8 oua, 100 g zahar, 120 g faina, 300 g dulceata de portocale, Pentru crema:, 4 galbenusuri, 100 g zahar, 1/4 l lapte, 2 plicuri de gelatina granulata, 250 g smantana dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:


Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.


Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.


Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.


Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.


Lasi deoparte sa se odihneasca.


Pui deoparte cealalta foaie de blat.


Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.


Crema:


Amesteci galbenusurile cu zaharul.


Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.


Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.


Bati smantana si o incorporezi.


Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.


Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.


Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Frumos si gustos.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Foarte gustos si aspectos acest tort, cunosc reteta, pacat ca nu ai poze cu sectiunea...s-ar fi vazut mai bine frumusetea lui. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carmyna

Drob de miel cu spanac

Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Socata

Se taie lamaile in 4 si se pun in borcan, se pun si florile de soc dupa ce au fost clatite putin

1 vot    1 comentariu
96h
Cocteiluri si lichioruri

Zacusca de fasole

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e...si eu vreau o bucata..:)



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi