autor:

Carmyna

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu frisca si portocale

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 8 oua, 100 g zahar, 120 g faina, 300 g dulceata de portocale, Pentru crema:, 4 galbenusuri, 100 g zahar, 1/4 l lapte, 2 plicuri de gelatina granulata, 250 g smantana dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:


Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.


Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.


Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.


Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.


Lasi deoparte sa se odihneasca.


Pui deoparte cealalta foaie de blat.


Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.


Crema:


Amesteci galbenusurile cu zaharul.


Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.


Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.


Bati smantana si o incorporezi.


Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.


Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.


Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Tort cu frisca si portocale

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine

44 voturi    22 comentarii
4h
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Frumos si gustos.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Foarte gustos si aspectos acest tort, cunosc reteta, pacat ca nu ai poze cu sectiunea...s-ar fi vazut mai bine frumusetea lui. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna

Sos Salsa

Ceapa si ardeiul se curata de foi si seminte si impreuna cu rosiile se pun intr-un blender. Dupa

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri

Gem de coarne

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere. Se pune oala pe foc și se opăresc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Dulceata de pepene galben

Se pun bucatile de pepene galben intr-o cratita impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, semintele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e...si eu vreau o bucata..:)



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Frozen

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe o farfurie si se lasa la frigider;pulpa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi