Tort cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe

Ingrediente

  • 300 gr. piscoturi de sampanie
  • 2 foi de prajitura din comert
  • o cutie compot de ananas
  • 200 gr caise uscate
  • 200 gr smochine uscate
  • stafide
  • 300ml frisca
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 gr
  • zahar
  • 250ml lapte
  • ornamente tort
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se decupeaza o foaie de prajitura la dimensiunea unei forme reglabile de tort. Se pune un strat subtire de crema de vanilie, apoi un strat de piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de ananas. Se adauga alt strat de crema peste care se pun fructele taiate marunt si fierte in prealabil intr-un sirop la care se adauga o esenta de rom. Apoi inca un strat de crema si unul de piscoturi. Se termina cu un strat subtire de crema, peste care se pune a doua foaie de prajitura. Se desface usor forma si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza cu anansul taiat marunt ci cu bezele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise