Tort cu gem de visine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu gem de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 1 cana(250 gr)
  • zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare;
  • Crema si decor:
  • 1 kg. smantana dulce
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • un borcan(400 ml) gem de visine
  • 250 gr visine fara samburi( de la congelator sau proaspete)
  • 2 linguri zahar tos
  • o ciocolata simpla
  • Sirop: 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • o lingurita esenta rom

Mod de preparare

Mai intai facem blatul.Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul treptat pana devine ca o bezea.Galbenusurile amestecate se pun treptat peste albusuri .Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta .Se amesteca incet de jos in sus pana la incorporare.Intr-o tava detasabila de tort (25 cm) se pune hartie de copt cat fundul formei si se unge cu ulei. Adaugam compozitia de tort si se pune la cuptor pana trece testul scobitorii.Se lasa la rece.

Zaharul pentru sirop se fierbe cu apa ,iar dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Visinele proaspete sau congelate se pun intr-un vas pe foc cu doua linguri de zahar si se fierb pana se leaga.Dupa se lasa la racit.

Smantana se bate cu zaharul pudra si intaritorul pana se intareste si devine pufoasa .

Blatul de tort se taie orizontal in trei parti.Se pune pe un platou baza tortului si se stropeste cu sirop.Intr-un castron se amesteca gemul de visine cu 5-6 linguri pline de frisca.Se amesteca usor , iar jumatate din compozitie se pune peste blatul insiropat.Urmeaza a 2-a parte de blat care se insiropeaza .Se pune cealalta jumatate de crema si se adauga ultima parte de blat stropit cu putin sirop.Tortul se imbraca in frisca ,iar deasupra se pun visinele scoase una cate una din sirop.Ciocolata se rupe in patratele si se pune printre visine.Se termina decorarea

tortului cu restul de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise