autor:

OANA

» » Prajituri

Tort cu iaurt si fructe

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
500 ml frisca lichida, 400 ml iaurt la galetusa, 1 cutie compot de fructe (puteti folosi struguri fara samburi, fructe de sezon), 2 pliculete gelatina alimentara, 1/2 cana zahar, 1 blat de tort

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se toarta gelatina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc mic timp de un minut amestecand continuu.


Fructele din compot se taie in cubulete potrivite, sau daca sunt fructe proaspete se pot taia si ele depinde de marimea lor ...bucatile sa nu fie prea mari.


Se bate frisca cu mixerul conform instructiunilor de pe cutie.Din frisca rezultata se opreste o parte pentru ornat.


Se toarna compozitia de iaurt si zahar peste frisca ramasa amestecand continuu cu mixerul in aceeasi directie.


Se adauga apoi si gelatina topita si racita.


Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga fructele amestecad cu lingura pentru a nu se presa fructele.


Compozitia se aseaza intr-o forma de tort pe care se imbraca cu folie alimentara.


Se poate adauga optional si blat de tort din comert impartit in trei felii , o felie se pune pe fundul formei, adaugati 1/2 din compozitia de tort, adaugati o a doua felie de blatpeste care turnati cealalta jumatate din compoztia de tort, iar deasupra fixati a treia felie de blat.


Se poate orna dupa propria imaginatie cu fructe, bombonele sau floricele luate din comert.


Se da la frigider pentru cel putin 12 ore, dupa care se scoate si se rastoarna pe un platou, se inlatura cu grija folia alimentara, dupa care se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Este un tort racoritor si foarte foarte bun.
Retete
Alte retete din Prajituri

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Prajituri

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt la galetusa
  • 1 cutie compot de fructe (puteti folosi struguri fara samburi
  • fructe de sezon)
  • 2 pliculete gelatina alimentara
  • 1/2 cana zahar
  • 1 blat de tort

Raporteaza reteta

Retete
de OANA

Chec

Se bat albusurile cu zaharul pana se face spuma, galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca impreuna. Se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Amestecati faina cu praful de copt si sarea. Se pune intre timp cuptorul la incins ca sa se incalzeasca. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Chec din albusuri

Se bat albusurile pana se umfla si se adauga zaharul in ploaie, faina tot in ploaie si aromele. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec zebră din albușuri cu nuci

Chec zebră din albușuri cu nuci

-Se pregătesc 2 tăvi de copt speciale pentru chec, care se tapetează fie cu hârtie de copt, fie clasic (se ung cu grăsime - unt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu mac și confit de lămâie

Cheesecake cu mac și confit de lămâie

BLATUL: -Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 25 sau 26 cm) și se îmbracă cu hârtie de copt. -Se aprinde

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse