Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru jeleul de mere:
  • 6 mere mari
  • 450ml apa
  • 300g zahar
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • scortisoara
  • Pentru crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 100g zahar pudra vanilat
  • 1 pachet crema vanilie ce se prepara la rece
  • Pentru insiroparea tortului:
  • sucul ramas de la mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite miere

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie si batem pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor si la final punem si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu foaie de copt si dam la cuptor, pana se rumeneste cand facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam la racit timp in care preparam jeleul si crema de vanilie.

Pentru jeleu: curatam merele si le dam pe razatoarea mare si punem deasupra lor 50g zahar.Punem intr-o cratita 400ml apa cu 200g zahar si lasam pe foc amestecand din cand in cand, sa se topeasca zaharul. Cand da primul clocot punem merele stoarse de zeama lasata si le lasam 10min, timp in care amestecam 50g zahar cu praful de budinca si cu 50ml apa si adaugam peste mere si mai punem si scortisoara dupa gust. Amestecam sa se faca budinca, iar cand e gata o lasam la racit.

Pentru crema de vanilie: batem praful de crema cu 200ml lapte si 100g zahar pudra vanilat si apoi dam la rece.

Pregatim siropul astfel: punem suul de mere cu mierea si scortisoara intr-o cratita si lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si lasam un pic sa se odihneasca.

Taiem blatul in doua, obtinand astfel 2 foi, punem pe o tava prima foaie si o insiropam, apoi punem jumatate din jeleul de mere, punem a doua foaie si o insiropam si punem restul de jeleu, apoi crema de vanilie si deasupra presaram scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise