* SE amesteca spuma untul sau margarina cu 65 gr.zahar,dupa care se incprporeaza galbenusurile unul cate unul si amestecam continuu pana la omogenizare.Adaugam macul, nucile si amestecam bine.
* Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas,apoi unim cu compozitia de mai sus si amestecam usor cu faina aducata treptat.
*Ungem o forma de tort cu unt si turnam compozitia .Introducem forma in cuptorul fierbinte la temperatura 180C penrtu 1 ora si 15 min.
* Blatul rezultat se taie in 3 foi dupa ce s-a racit.Fiecare foaie se unge cu gemul de piersici si se suprapun foile una peste alta,iar cand am montattortul se unge de jur imprejur cu gem si deasupra.
*Crema: albusurile se bat spuma.Din zahar si apa se face un sirop.amestecand continuu turnam siropul in fir subtire in albusurile batute.Putem adauga si suc de lamaie in crema.
* Cu aceasta crema se orneaza tortul,iar deasupra se presara mac si ornamete pt. tort din comert.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii