festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu mac

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat:


Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.


Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.


Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.


Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.


Crema:


Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.


Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.


Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.


Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.


Eu am vrut sa fac un "tort ceas" pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata. le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. :)

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Bibart , 16 decembrie 2013

    IMI PLACE

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    arata minunat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Imi place cum arata tortul, felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Imi place ca are mac, sunt preferatele mele deserturile cu mac.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Cred ca e foarte bun tortul cu mac, eu i-as mai spune si ,,ora 12,, Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Felicitari,deosebit!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Super fin!Felicitari si pentru decor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      La cum arata tortuletul tau tare delicios trebuie sa fie...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi plac prajiturile cu mac.am salvat-o

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Foarte frumos expusa atat reteta cat si pozele.Sunt sigura ca este un deliciu acest tort.Ai votul meu,felicitari.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor! Meryln, noua ne-a placut tare mult. Sper sa va placa si voua. :)

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Tare-mi place cum arata...l-am salvat si-l voi incerca si eu, felicitari ! sunt convinsa ca este si tare gustos.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Multumesc Silvia. :)

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Lumi, nu stiam de chestia asta cu rasnitul. Multumesc!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      cred ca e delicios dar trebuie sa rasnesti macul sa iasa mai omogena compozitia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Cred ca e foarte bun

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Cred ca este o bunatate.Felicitari,imi place cum arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Foarte bun tort

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

24 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 200 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 100 g mac
  • * 5 oua
  • * 1 praf de copt
  • * 2 cani faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

32 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

37 voturi    28 comentarii
4h
Prajituri

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

73 voturi    33 comentarii
2h
Prajituri

Aurelia Bibart

IMI PLACE

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajiturele in coji de oua

Prajiturele in coji de oua

Aceasta postare nu este o reteta in sine ci este descrierea unui proces. Cred ca fiecare are o reteta de chec/brownies preferata asa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri