autor:

autor

» » Torturi

Tort cu mere si frisca

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In cratita in care se face tortul se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incit sa il acopere in totalitate.


Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga).


Se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pina devine o bezea tare.


Se adauga galbenusurile, apoi se pune si faina.


Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca.45 min. (se verifica cu paiul sau scobitoarea). Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Dupa ce s-a racit, se imbraca cu frisca. Este foarte gustos si fara frisca.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    steff , 04 mai 2010

    este super!!! am incercat si a iesit foarte pufos si nici nu am avut mixer. nota 10

  • Fara foto

    cornelia , 06 ianuarie 2010

    se insiropeaza ?

  • Fara foto

    hilda , 09 decembrie 2009

    nu am facut niciodata dar sper sa fie gustoasa si sai placa la toata lumea

    • Fara foto

      soptica emilia elvira , 01 septembrie 2009

      Mi se pare o reteta usoara si foarte buna .abia astept s-o incerc si eu. Imi place f mult si mie sa fac mancare si prajituri si sa incerc retete noi cu tot riscul. Eu sper ca ma voi descurca.

    • Fara foto

      mada , 17 aprilie 2009

      Cred ca e si bun, inca nu stiu, dar o sa incerc reteta.

    • Fara foto

      silvia , 17 octombrie 2008

      Super tare reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

344 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • frisca.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

steff

este super!!! am incercat si a iesit foarte pufos si nici nu am avut mixer. nota 10

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi