Tort cu nuca si cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuca si cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 lingurite cu varf cacao
  • - 4 linguri apa
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Pentru crema:
  • - 250 gr unt nesarat de 85%grasime
  • - 125 gr zahar pudra
  • - 2 lingurite cacao
  • - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 2 esente rom Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • - 100 ml cafea slaba indulcita
  • Pentru glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • Si nuca macinata pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient.

Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula.

Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.

Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie si ungem cu crema. Lasam crema si pentru a imbraca tortul. Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.

Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise