autor:

susu

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu nuci si ciocolata

Autor: susu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Blat:, , 100 g ciocolata amaruie (Kandia), 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka), 100 g unt, 5 oua, un praf de sare, 100 g miez de nuca, 100 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita praf de cafea, 1 lingurita stafide optional, 1 lingura rom, 2 linguri cognac Alexandrion., , , Crema:, , 500 ml lapte, 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker, 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie, ciocolata sau frisca pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac.


Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare.


Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare.


Se toarna peste compozitie ciocolata topita.


Se cerne faina cu praful de copt de doua ori.


Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare.


Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia.


Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute.


Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare.


Se taie blatul racit in trei.


Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat.


Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat.


Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza. Eu am pus niste ciocolata razuita si praf de cacaoa. Este un tort delicios si foarte aromat.
Retete
Alte retete din Prajituri

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Tort cu mouse de ciocolata si nuci

Blat: Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • adelina munteanu

    adelina munteanu (Bucatar) , 12 noiembrie 2011

    o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Intr-adevar este delicios!Blatul mi se pare tare interesant.Este ca o prajitura.Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Superba prezentarea,sunt sigura ca si la gust este foarte bun,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte apetisant tortul tau

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie (Kandia)
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita stafide optional
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac Alexandrion.
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • ciocolata sau frisca pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de susu

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Crap de dunare copt

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

adelina munteanu (Bucatar)

o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Intr-un vas pe bain-marie se topeste untul si ciocolata rupta;in alt vas se bat2oua intregi cu 4galbenusuri,jumatate din cantitatea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic cu nuca, crema de unt si frisca. Blatul: Se

2 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Torturi