autor:

susu

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu nuci si ciocolata

Autor: susu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac.


Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare.


Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare.


Se toarna peste compozitie ciocolata topita.


Se cerne faina cu praful de copt de doua ori.


Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare.


Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia.


Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute.


Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare.


Se taie blatul racit in trei.


Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat.


Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat.


Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza. Eu am pus niste ciocolata razuita si praf de cacaoa. Este un tort delicios si foarte aromat.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • adelina munteanu

    adelina munteanu (Bucatar) , 12 noiembrie 2011

    o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Intr-adevar este delicios!Blatul mi se pare tare interesant.Este ca o prajitura.Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Superba prezentarea,sunt sigura ca si la gust este foarte bun,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte apetisant tortul tau

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie (Kandia)
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita stafide optional
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac Alexandrion.
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • ciocolata sau frisca pentru ornat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de susu

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi

adelina munteanu (Bucatar)

o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aromat

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf de sare Zeama de lamaie Coaja de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi