autor:

susu

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu nuci si ciocolata

Autor: susu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Blat:, , 100 g ciocolata amaruie (Kandia), 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka), 100 g unt, 5 oua, un praf de sare, 100 g miez de nuca, 100 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita praf de cafea, 1 lingurita stafide optional, 1 lingura rom, 2 linguri cognac Alexandrion., , , Crema:, , 500 ml lapte, 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker, 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie, ciocolata sau frisca pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac.


Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare.


Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare.


Se toarna peste compozitie ciocolata topita.


Se cerne faina cu praful de copt de doua ori.


Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare.


Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia.


Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute.


Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare.


Se taie blatul racit in trei.


Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat.


Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat.


Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza. Eu am pus niste ciocolata razuita si praf de cacaoa. Este un tort delicios si foarte aromat.
Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac.

Retete
Alte retete din Prajituri

Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Tort cu mouse de ciocolata si nuci

Blat: Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • adelina munteanu

    adelina munteanu (Bucatar) , 12 noiembrie 2011

    o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Intr-adevar este delicios!Blatul mi se pare tare interesant.Este ca o prajitura.Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Superba prezentarea,sunt sigura ca si la gust este foarte bun,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte apetisant tortul tau

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie (Kandia)
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita stafide optional
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac Alexandrion.
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • ciocolata sau frisca pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de susu

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Frigarui asortate

Un preparat usor si sanatos de servit pe timpul verii. Prepari un amestec din otet, mustar, sosul

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar

Supa crema de conopida

Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

adelina munteanu (Bucatar)

o fi el bun si vreau sa il fac daca scrii si tu cat zahar se adauga in compozitie.

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii