Tort cu visine

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao, 5 linguri apa, praf de sare
  • Crema: 1 borcan mare de compot de visine (optional 10 visine din visinata), 200 gr zahar, 750 ml frisca lichida, sirop de visine pentru insiropat

Mod de preparare

Se face blatul in mod obisnuit, albusurile cu praf de sare batute spuma apoi se adauga cele 10 linguri de zahar pana devine ca o bezea , galbenusurile toate o data , cele 5 ling de apa, si la final faina care se adauga dupa metoda stiuta de toti , cate o lingura faina si amestecat prin rasturnare.

Crema (asa zisa crema:) zeama de la borcanul de compot cel mare se pune pe foc cu 200 gr zahar la fiert, apoi se pun 2 linguri rase de amidon/faina, ce aveti, se lasa sa fiarba bine 3,4 minute, apoi se toarna visinele si se mai lasa la fiert inca 3-4 minute pana capata o consistenta mai vascoasa. Se da la racit cam o ora la frigider. Cu cat mai mult cu atat mai bine, dar nu mai putin.

Intre timp se face frisca, eu am facut-o cu frisca lichida din smantana, nu am folosit frisca artificiala, dar merge si alt gen de frisca. Dupa ce am mixat-o 3 minute, am adaugat 3,4 linguri de zahar pudra, am mixat in continuare cam 5 minute si la final am pus 2 pliculete de intaritor de frisca pana a devenit teapana bine :)) .

Am taiat blatul in 3 si am insiropat fiecare parte cu zeama de la cel de-al doilea borcan de compot in care am mai adaugat cam un pahar de sirop de visine din comert, sa fiu sigura ca imi ajunge siropul.

Am inceput asamblarea tortului, blat, frisca, crema de visine.

ATENTIE! Crema nu este propriu-zis o crema. Ea este mai fluida, se strecoara prin frisca, curge putin, dar ramane suficient. Si repetam cu fiecare etapa: blat, apoi frisca, apoi visinele.

La final imbracam tortul in frisca, il ornam tot cu frisca pe margine formand ca un zid in interiorul caruia punem restul de visine, cu generozitate. Eu am avut doar 500 ml frisca de aceea cred ca 750 ml sau chiar 1 kg e mult mai bine. Mai bine sa mai ramana decat sa nu ajunga. :)) Ca orice tort trebuie lasat cateva ore bune pentru ca ingredientele sa faca cunostinta intre ele, sa se imbratiseze. Va asigur ca este racoritor, energizant, potrivit cu sezonul primaverii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise