Tort cu zmeura

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 400 de grame de zmeura congelata
  • 4 albusuri
  • 2 plicuri de gelatina granule
  • 200 de grame de smantana
  • 200 de grame ciocolata alba
  • 150 de grame de iaurt cu 3,5% grasime
  • 400 de grame de zahar
  • Decor:
  • 200g de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, intre timp praful de copt se amesteca cu faina si cacaoa, se adauga treptat galbenusele, laptele, uleiul si faina amestecand usor.

Se da la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Crema:

Se rupe in bucati mici ciocolata alba,se adauga smantana si se pun intr-o cratita.

Se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, pana se dizolva ciocolata si se ia imediat cratita deoparte,si se lasa la racit.

Cand s-a racit se pune cratita cu crema de smantana in frigider.

Zmeura si 200 de grame de zahar se pun intr-o cratita si se fierbe cateva minute. Continutul cratitei se rastoarna intr-o sita asezata deasupra unui vas.

Se paseaza pana se obtine un piure de zmeura.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele ferme, apoi se pune pe o cratita cu apa fierbinte si se bate in continuare pana cand bezeaua este foarte ferma. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Peste gelatina se pun doua linguri de apa si se pune pe foc pana devine lichida cand se amesteca cu o parte din piureul de zmeura (cealalta parte, aprox 150g, se lasa pentru ornat)

Se bate cu mixerul crema de smantana 5 minute, apoi se amesteca cu iaurtul si se mai bate 3 minute dupa care se ameteca cu piureul de zmeura.

Apoi se adauga gelatina si totul se toarna peste bezea, mixand cateva secunde, doar pana cand se omogenizeaza.

Intr-o forma de tort cu inel detasabil se aseaza blatul, se pun fasii de hartie de copt pe margini si se toarna crema.

Se da tortul la frigider pentru 3 ore.

Dupa 3 ore, se fierbe piureul de zmeura ramas cu o lingura de gelatina omogenizata cu putina apa, apoi se toarna peste tort.

Si se da la frigider pentru inca 1 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise