Tort Dark Extreme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Dark Extreme

Ingrediente

  • - blatul: 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de cacao, un plic de praf de copt, un plic de zahar vanilat, 3 linguri de rom bautura.
  • - crema de rahat cu lamaie, 250 g
  • - crema de ciocolata: un pachet de unt, 2 linguri pline cu cacao, 3 linguri de zahar, zeama de la o portocala, coaja de la 2 portocale, o ciocolata cu lapte, o ciocolata Heidi 75 % cacao, 100 ml rom bautura.
  • - 500 g visine
  • - sirop: 500 ml apa, 5-6 linguri de zahar, 150 ml rom.
  • - glazura: o lingura de crema de ciocolata si o ciocolata Heidi Dark extreme, 85% cacao.
  • - decor: 150 ml frisca, sau dupa dorinta.

Mod de preparare

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao.

Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu.

Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.

Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt. Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.

Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.

Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata blatului.

Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat. Am scos o lingura din crema de ciocolata si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.

Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark extreme rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.

Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise