autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de bezea cu crema de lamaie

Autor: laura godja (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se coc 3 foi de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la racit iar dupa se alterneaza cu crema de lamaie care se face astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul zeama si coaja de lamaie, pe baie de abur, iar cd s-a racit se amesteca cu untul batut spuma.se orneaza cu frisca, peste se rade ciocolata cu lapte sau amaruie.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Foarte bun. L-am facut si imi place tare mult.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    In doar o poza arata foarte bine,dar................in prezentare?multa lume de pe acest site uita sa treaca si procesul tehnologic al unei retete,cred ca pana la urma ne rezumam doar la a deduce cum se face.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      De aratat arata foarte bine...pacat ca in loc de mod de preparare au fost scrise tot ingredientele !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Eu l-am salvat si am sa-l incerc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Arata foarte bine

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Cu siguranta se coc 3 foi de bezea pe fundul unei cratite tapetate cu hartie de copt, se alterneaza cu crema de lamaie si se orneaza cu frisca. E foarte gustos tortul acesta, foile de bezea fragezindu-se in cateva ore de la crema, iar alternanta dulce(bezea) - acrisor(crema) este interesanta. Incercati-l ca nu regretati!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Care este modul de preparare? Eu nu am inteles.Pacat ca arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 4 albusuri
  • 170 gr. zahar
  • Crema: 4 galbenusuri
  • 60 gr. zahar
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 50 gr. unt nesarat
  • Ornare: 2 dl frisca
  • 1/2 lingura zahar vanilat
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de laura godja

Ciorba de pui

Se fierbe carnea de pui in apa cu vegeta. Ceapa taiata marunt si morcovii dati prin razatoarea

133 voturi    2 comentarii
30h
Borsuri si Ciorbe

SALATA DE DOVLECEL

Se curata dovleceii, se scor semintele, se taie cuburi mai mari si se pun la fiert intr-o oala cu

17 voturi    7 comentarii
1h
Salate de legume

SIROP DE CAPSUNI (la rece)

Capsunile se zdrobesc, se adauga zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in cratita. In ziua urmatoare

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    3 comentarii
5h
Torturi