autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cacao

Autor: Marcela Coste (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

blat: Se separa albusurile, se pun 7 linguri de apa, se bat spuma, se amesteca cu 10 linguri de zahar, adaugam galbenusurile, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praf de copt.


Se coace la foc potrivit.


crema: 4 linguri de zahar, o budinca de ciocolata, un plic cafea ness, 400 ml de lapte si ciocolata menaj se fierb. Dupa racire se amesteca cu un pachet de unt. 5 linguri de zahar se caramelizeaza(se topesc), se pune 200 ml apa si 30 ml rom.


mod de asamblare: Se taie blatul in 3, se siropeaza fiecare parte si se pune crema. Deasupra se orneaza cu ciocolata razuita si nuca de cocos.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,7 linguri de apa
  • 15 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de copt
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • un plic cafea ness
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi