autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cacao

Autor: Marcela Coste (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

blat: Se separa albusurile, se pun 7 linguri de apa, se bat spuma, se amesteca cu 10 linguri de zahar, adaugam galbenusurile, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praf de copt.


Se coace la foc potrivit.


crema: 4 linguri de zahar, o budinca de ciocolata, un plic cafea ness, 400 ml de lapte si ciocolata menaj se fierb. Dupa racire se amesteca cu un pachet de unt. 5 linguri de zahar se caramelizeaza(se topesc), se pune 200 ml apa si 30 ml rom.


mod de asamblare: Se taie blatul in 3, se siropeaza fiecare parte si se pune crema. Deasupra se orneaza cu ciocolata razuita si nuca de cocos.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,7 linguri de apa
  • 15 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de copt
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • un plic cafea ness
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    3 comentarii
5h
Torturi