autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cacao

Autor: Marcela Coste (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

blat: Se separa albusurile, se pun 7 linguri de apa, se bat spuma, se amesteca cu 10 linguri de zahar, adaugam galbenusurile, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praf de copt.


Se coace la foc potrivit.


crema: 4 linguri de zahar, o budinca de ciocolata, un plic cafea ness, 400 ml de lapte si ciocolata menaj se fierb. Dupa racire se amesteca cu un pachet de unt. 5 linguri de zahar se caramelizeaza(se topesc), se pune 200 ml apa si 30 ml rom.


mod de asamblare: Se taie blatul in 3, se siropeaza fiecare parte si se pune crema. Deasupra se orneaza cu ciocolata razuita si nuca de cocos.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,7 linguri de apa
  • 15 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de copt
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • un plic cafea ness
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Cheesecake Sinziana

Cheesecake Sinziana

Blatul: Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cele 60 gr de zahar si cu untul topit.Eu am amestecat doar biscuiti cu unt, nefolosind

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort de post

Tort de post

Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu (fiindca nu am timp la discretie ;)) am vrut sa scurtez

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post