autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cafea

Autor: Richard Buda (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,se adauga 6 linguri de apa,12 linguri zahar,7 linguri faina,5 linguri cacao si un praf de copt.


Se pune in tava unsa si se coace.Crema se face din:4 albusuri,1 lingura faina,100 gr cafea facuta la Preso,8 linguri zahar,se pune in bain marine pe foc.


Se lasa pana se ingroasa putin crema.


Se raceste.


Se freaca 250 gr unt si se toarna crema peste unt.


Se face un sirop din 100 gr apa,4 linguri zahar,1 plic de zahar vanilat si putin rom.Dupa ce se raceste se insiropeaza blatul.Peste blatul insiropat se pune crema apoi frisca Hulala si se presara ness peste frisca.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

80 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,6 linguri apa,12 linguri zahar,7 linguri faina,5 linguri cacao,1 praf de copt,100gr cafea facuta la Preso,1 unt,400 gr frisca Hulala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Richard Buda

Inghetata cu iaurt si fructe

Toate se pun intr-un castron si se mixseaza.Se pun in cutii de inghetata si se lasa in congelator

47 voturi    3 comentarii
10 min
Inghetate
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort trei ciocolate

Tort trei ciocolate

Nu am mai postat nicio reteta de ceva timp, asa ca am decis sa revin in forta cu un tort pentru ocazii speciale, dedicat in special

1 vot    2 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse