autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Torturi

Tort de capsuni

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
1. 800 gr de capsuni, 2. 6 oua, 3. 6 linguri de faina, 4. 8 linguri de zahar, 5. 1 plic praf de copt, 6. 1 plic zahar vanilat, 7. 500 ml frisca, 8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga albusurile batute spuma, faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie, pui si zaharul vanilat. Totul se mixeaza bine si se toarna in forma de tort.


Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 min. Cand se raceste blatul i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.


400 gr de capsune taiate marunt se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca (frisca se bate inainte pana se obtine o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie se umple la loc blatul. Apoi se pune capacul si se orneaza cu frisca. Deasupra se pun restul de 400 gr de capsune taiate in jumatati.


Intr-un ibric se pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa. Urmand instructiunile de pe plic, se amesteca bine cu telul si se tine pe foc 1 min.


Se toarna deasupra tortului, din mijloc, caci se va intinde singura catre extremitati.


Se da la frigider minim 2 ore.
Retete
Alte retete din Torturi

TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

tort cu capsuni si banane

Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba,

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Un deliciu!!!!!!!!!!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata super si ce bun trebuie sa fie.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Delicios si aspectuos!***** Se vede ca te pregatesti din timp pentru ziua indragostitilor...iti doresc sa primesti un cdou pe masura tortului!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Ce bun trebuie sa fie.

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Un deliciu! Arata foarte foarte bine si sunt convinsa ca e la fel de gustos!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Adelina, asa este, s-a evaporat pur si simplu! Mia, multumesc, sper sa mai postez retete pe placul tau si de acum inainte :) Imi pare rau insa ca fotografiile sunt automat redimenisionate. In realitate, sunt mult mai bine cadrate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Dulceata scumpa, multumesc pentru sectiune...Inca o data m-ai lamurit cat de bun trebuie sa fie tortul acesta... Capsunile congelate...nu imi plac de loc asa ca...astept. Te tzuc !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Ce proaspăt, aromat, delicios!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Sidy, o sugestie sunt capsunile gata congelate. Evident, nu la fel de aromate ca cele proaspete dar sunt un surogat :) . Va multumesc amandurora pentru primirea calduroasa! Pun imediat si o fotografie in sectiune, inca incerc sa imi dau seama cum functioneaza lucrurile pe aici :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Arata super...felicitari.......votat si salvat.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Capsuni, frisca, iubire !!!!!! Felicitari ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Waw ce bun trebuie sa fie tortul acesta....deja astept sa apara capsunele sa-l fac si eu.... Pacat ca nu ai pus o poza cu o sectiune a lui... Bine ai venit in marea noastra familie Gustos !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1. 800 gr de capsuni
  • 2. 6 oua
  • 3. 6 linguri de faina
  • 4. 8 linguri de zahar
  • 5. 1 plic praf de copt
  • 6. 1 plic zahar vanilat
  • 7. 500 ml frisca
  • 8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive

Mancare de praz cu masline

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa

125 voturi    17 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

31 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!!!!!!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse