autor:

mihaela cecilia

» » Torturi

Tort de capsuni cu frisca

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma si dupa ce s-au intarit se adauga zaharul cite putin, apoi galbenusurile cite unul, faina si cacaoa cernute si la urma uleiul.


Se coace la foc mediu aproximativ 40-45 minute apoi dupa ce s-a racit se da la frigider pentru 2 ore.


Se taie in trei parti.Crema: se mixeaza capsunile si se amesteca usor cu frisca si gelatina preparata dupa indicatiile de pe pachet.


Se da la frigider pentru 30 minute. Siropul pregatit din zahar , apa si esenta de vanilie se fierbe 2 minute apoi se lasa sa se raceasca.


Se insiropeaza cele trei discuri ale blatului, se intinde jumatate din crema pe primele doua discuri, se orneaza cu frisca si capsuni dupa dorinta si se lasa la frigider pina in momentul servirii.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Foarte gustos!

  • Fara foto

    alinutzika (Maestru bucatar) , 05 iulie 2011

    f bun

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Superb! Felicitari!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Un epitet pentru tortul tau ?. - "Bucuria copiilor ", e unul bun ???, eu cred ca da !.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Mai ai,sau am aparut prea tirziu?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Multumesc pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super bine arata si sunt sigura ca afost o minune de tort.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Arata foarte frumos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunãtate de tort!tare frumos ornat*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Trebue sa fie foarte bun.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Cici sunt printre primele la bunatatea asta a ta . Imi dai si mie o felie, te rog frumos ? Arata minunat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Aromat si delicios.Arata super!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Yam,yam, ce bun trebue sa fi fost*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O splendoare !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      E foarte frumos, o bunatate frisca capsuni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Tare bine mai arata tortuletul tau...

    • Fara foto

      mihaelacecilia , 04 iunie 2010

      Asa arata taiat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 150g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao. Crema: 500ml frisca
  • 400g capsuni
  • 1 plic gelatina. Sirop: 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de vanilie. Decor: 200 ml frisca
  • capsuni

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela cecilia

Sos besamel ptr. lasagna

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina desfacuta inlapte rece. Se amesteca energic, cu

6 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri

Limonada

Sucul de lamaie se prepara din 3-5 lamai proaspat stoarse si se amesteca cu apa plata si mierea

10 voturi    2 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Salata de rosii cu brinza de capra

Se spala rosiile si se zvinta de apa. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca rosiile

4 voturi    1 comentariu
15 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei,

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi