Tort de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 1 lingurita cacao, 2 linguri faina
  • Crema: 900 ml frisca lichida , 200 gr ciocolata alba, 200 gr ciocolata de lapte, 200 gr ciocolata amaruie, 15 gr gelatina alimentara Dr. Oetker (1 plic si 1/2), 150 gr apa

Mod de preparare

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel detasabil. Blatul se aseaza pe un platou, dupa care se aseaza in jurul lui inelul formei de copt.

Prima data se prepara crema din ciocolata amaruie.In 50 ml de apa se pune la inmuiat 5 gr gelatina alimentara timp de zece minute. Se topeste apoi deasupra focului si se lasa la racorit.

Ciocolata amaruie se toaca foarte marunt pentru a se topi uniform. Se pun intr-un vas 100 ml de frisca lichida si se lasa sa se incalzeasca pina la temperatura de fierbere. Atentie sa nu fiarba. Se trage vasul de pe foc si se adauga ciocolata amaruie. Se amesteca incontinuu pina la topirea totala a ciocolatei. Daca ramine ciocolata netopita mai puneti vasul doar citeva secunde pe foc si amestecati. Ciocolata topita se amesteca treptat cu gelatina fiarta si racorita. Se amesteca incontinuu pentru incorporarea gelatinei in ciocolata.

Pina se racoreste ciocolata, bateti 200 ml frisca lichida. Apoi se incorporeaza frisca in ciocolata. Ciocolata amestecata cu frisca se pune peste blatul de tort si se lasa la frigider cel putin o ora. Apoi se trece la prepararea ciocolatei de lapte si la sfirsit a celei albe. Atentie: frisca si ciocolata topita trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura. Va recomand sa scoateti frisca din frigider cu cel putin 3-4 ore inainte de pregatire. Mentionez ca aceasta este o reteta testata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise