Tort de ciocolata (de post)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata (de post)

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina de grau
  • 150 ml lapte de cocos (semisolid)
  • 125 ml apa calda
  • 85 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 1 si 1/2 lg gem de prune
  • 2 lgt otet
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 450 ml frisca vegetala indulcita
  • 160 g ciocolata 55 % cacao
  • 1 lg cu varf cacao
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de afine rosii amestecat cu 50-80 ml apa plata
  • Decor:
  • 40 g ciocolata neagra (55 % cacao)

Mod de preparare

Crema:

1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare.

2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine si turnam totul in compozitia initiala.

3. Lasam vasul sa se raceasca complet, iar apoi il introducem la frigider pentru 4 h.

4. Scoatem vasul si batem crema cu mixerul pana cand se ingroasa, acoperim cu o folie si introducem in frigider pana in momentul utilizarii.

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Amestecam urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praf de copt.

3. Intr-un alt vas amestecam ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul cu otetul si cu zaharul.

4. Incorporam ingredientele umede in cele uscate si adaugam apa calda in doua transe.

5. La final punem gemul de prune si amestecam.

6. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 17 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 45 minute, pe raftul din mijloc. Testati cu o scobitoare, daca iese curata = blatul e copt. Lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem in 3 felii.

Asamblare:

1. Tapetam vasul in care am copt blatul cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam (lasam sa absoarba siropul 5 min), punem 6 lg cu varf de crema si trecem la urmatoarea felie de blat procedand la fel. Asezam ultima felie, insiropam, acoperim vasul cu folie alimentara si introducem in frigider macar 1 ora.

2. Scoatem din frigider, luam folia alimentara, punem o farfurie cu fata in jos pe vas apoi rasturnam tortul pe ea.

3. Finisam tortul cu crema ramasa si cu ciocolata taiata fin.

Nota!

Am folosit lapte de cocos din conserva - am dat deoparte partea solida si am folosit lichidul care a ramas amestecat cu 1 lg din laptele solid. Ciocolata neagra este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise