autor:

Alina

» » , Retete de post, Torturi

Tort de ciocolata (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Crema:


1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare.


2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine si turnam totul in compozitia initiala.


3. Lasam vasul sa se raceasca complet, iar apoi il introducem la frigider pentru 4 h.


4. Scoatem vasul si batem crema cu mixerul pana cand se ingroasa, acoperim cu o folie si introducem in frigider pana in momentul utilizarii.


Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.


2. Amestecam urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praf de copt.


3. Intr-un alt vas amestecam ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul cu otetul si cu zaharul.


4. Incorporam ingredientele umede in cele uscate si adaugam apa calda in doua transe.


5. La final punem gemul de prune si amestecam.


6. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 17 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 45 minute, pe raftul din mijloc. Testati cu o scobitoare, daca iese curata = blatul e copt. Lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem in 3 felii.


Asamblare:


1. Tapetam vasul in care am copt blatul cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam (lasam sa absoarba siropul 5 min), punem 6 lg cu varf de crema si trecem la urmatoarea felie de blat procedand la fel. Asezam ultima felie, insiropam, acoperim vasul cu folie alimentara si introducem in frigider macar 1 ora.


2. Scoatem din frigider, luam folia alimentara, punem o farfurie cu fata in jos pe vas apoi rasturnam tortul pe ea.


3. Finisam tortul cu crema ramasa si cu ciocolata taiata fin.


Nota!


Am folosit lapte de cocos din conserva - am dat deoparte partea solida si am folosit lichidul care a ramas amestecat cu 1 lg din laptele solid. Ciocolata neagra este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Traian Bujie , 14 martie 2014

    imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina de grau
  • 150 ml lapte de cocos (semisolid)
  • 125 ml apa calda
  • 85 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 1 si 1/2 lg gem de prune
  • 2 lgt otet
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 450 ml frisca vegetala indulcita
  • 160 g ciocolata 55 % cacao
  • 1 lg cu varf cacao
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de afine rosii amestecat cu 50-80 ml apa plata
  • Decor:
  • 40 g ciocolata neagra (55 % cacao)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alina

Rață la cuptor

Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat,

7 voturi    5 comentarii
4h
Retete de Pasti

Chifle cu lapte

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg

2 voturi    3 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Tort cu capsune si spuma de cacao

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Fara foto

Traian Bujie

imi place!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort "Lamaita"

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in 2 boluri

8 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse