autor:

Alina

» » , Retete de post, Torturi

Tort de ciocolata (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Crema:


1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare.


2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine si turnam totul in compozitia initiala.


3. Lasam vasul sa se raceasca complet, iar apoi il introducem la frigider pentru 4 h.


4. Scoatem vasul si batem crema cu mixerul pana cand se ingroasa, acoperim cu o folie si introducem in frigider pana in momentul utilizarii.


Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.


2. Amestecam urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praf de copt.


3. Intr-un alt vas amestecam ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul cu otetul si cu zaharul.


4. Incorporam ingredientele umede in cele uscate si adaugam apa calda in doua transe.


5. La final punem gemul de prune si amestecam.


6. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 17 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 45 minute, pe raftul din mijloc. Testati cu o scobitoare, daca iese curata = blatul e copt. Lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem in 3 felii.


Asamblare:


1. Tapetam vasul in care am copt blatul cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam (lasam sa absoarba siropul 5 min), punem 6 lg cu varf de crema si trecem la urmatoarea felie de blat procedand la fel. Asezam ultima felie, insiropam, acoperim vasul cu folie alimentara si introducem in frigider macar 1 ora.


2. Scoatem din frigider, luam folia alimentara, punem o farfurie cu fata in jos pe vas apoi rasturnam tortul pe ea.


3. Finisam tortul cu crema ramasa si cu ciocolata taiata fin.


Nota!


Am folosit lapte de cocos din conserva - am dat deoparte partea solida si am folosit lichidul care a ramas amestecat cu 1 lg din laptele solid. Ciocolata neagra este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Traian Bujie , 14 martie 2014

    imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina de grau
  • 150 ml lapte de cocos (semisolid)
  • 125 ml apa calda
  • 85 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 1 si 1/2 lg gem de prune
  • 2 lgt otet
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 450 ml frisca vegetala indulcita
  • 160 g ciocolata 55 % cacao
  • 1 lg cu varf cacao
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de afine rosii amestecat cu 50-80 ml apa plata
  • Decor:
  • 40 g ciocolata neagra (55 % cacao)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alina

Prajitura cu jeleu de citrice

Jeleu de citrice 1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa. 2. Pune sucul proaspat stors si strecurat

2 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza

2 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

4 voturi    2 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Fara foto

Traian Bujie

imi place!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Torturi
Torta de nuca cu crema

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi