Tort de fursecuri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de fursecuri

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema 1:
  • 400 gr crema finetti
  • Crema 2:
  • 3-4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 100 gr unt,
  • 4 linguri amidon alimentar sau faina,
  • esenta de vanilie
  • Puteti cumpara budinca de vanilie in care adaugati 100 gr unt
  • Sirop pentru blat:
  • 1 cana de apa,
  • 2 linguri de zahar
  • Pentru ornat:
  • fursecuri de casa sau cumparate

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de zahar iar albusul se bate cu telul sau cu mixerul continuu pana se intareste si pana ce zaharul se topeste. Galbenusul cu uleiul se pune in fir in albus si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga si faina tot cate o lingura si se amesteca tot de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, se toarna compozitia de panispan in vas si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20-25 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca in vas dupa care se taie in 3 blaturi mai mici.

Mod de preparare crema de vanilie

Galbenusurile se amesteca, se adauga amidonul, 3 linguri de lapte, putina sare. Separat incalzim restul de lapte cu zaharul si apoi il turnam incet peste mixul de amidon, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida, se da deoparte si se adauga untul si esenta. Se lasa sa se raceasca.

Mod de asamblare:

Crema finetti, pentru a putea fi unsa mai usor se pune cu tot cu ambalaj intr-un vas cu apa fierbinte si se amesteca pana ce ciocolata devine mai moale. Se pune prima foaie de blat pe un platou, se insiropeaza din loc in loc dar nu cu mult sirop altfel tortul va fi prea apos. Se intinde jumatate din crema de ciocolata, se aseaza apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza si aceasta, se pune restul de ciocolata iar deasupra se pune ultima foaie de blat.

Cu crema de vanilie invelim tortul, dupa care asezam fursecurile pe lateral, restul ornarii o face fiecare cum ii place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise