autor:

autor

» » Torturi

Tort de mere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar.


Se curata si se gauresc merele, inlaturand cotorul.


Se asaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umplu cu bucatele de mere, visine sau nuci.


Se pun la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.


Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.


Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul si bagati in cuptorul incalzit.


Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.


Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca. Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Balaceanu , 20 septembrie 2013

    o idee de weekend...

  • Fara foto

    lau (Bucatar) , 19 noiembrie 2011

    foarte proasta este reteta mai bine mananc un chips

  • Fara foto

    mihaella8 (Bucatar) , 01 ianuarie 2011

    foarte buna

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Acest tort este o bunatate si eu il fac.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Superr !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      camelia , 10 februarie 2010

      foarte bun tortul...

    • Fara foto

      ANGELA DUMITRESCU , 27 ianuarie 2010

      Foarte bun, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ! De câte ori faceam un pandispan, imi iesea o "turta"! In cartea mea de bucate, scria sa pui zaharul tot deodata; eu il mixam putin cu albusul si apoi puneam galbenusurile si faina toate deodata. Iesea un fiasco total. Aveti grija sa nu faceti ca mine ! Aceasta reteta "mi-a deschis ochii" Va multumesc !

    • Fara foto

      ionut , 05 ianuarie 2010

      cel mai bun este tortul cu mere preferatul meu acum il prepar ma doresc pofta buna!!!!!

    • Fara foto

      ionutz , 05 ianuarie 2010

      cel mai bun este tortul cu mre

    • Fara foto

      Daniela , 02 decembrie 2009

      Akum lam luat de pe net si vreau sa il fak sunt sigura k o sami iasa;)

    • Fara foto

      eu , 29 noiembrie 2009

      foarte bun tortul

    • Fara foto

      georgiana , 11 noiembrie 2009

      vreau sa prepar si eu acest tort sper sa-mi iasa.

    • Fara foto

      andreuzza , 02 noiembrie 2009

      E foarte bun si cu un strat gros de crema de ciocolata pe deasupra. Baietelului meu ii place foarte mult sa manance acest desert si sa ma ajute la preparat. Pofta buna tuturor!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Eu caramelizez zaharul, il las sa se raceasca in vasul in care fac tortul, apoi tai bucatele de unt sau margarina si le pun atat in mere cat si pe langa. Are un gust bun de caramel si iese si foarte usor din vas.

    • Fara foto

      maria , 24 octombrie 2009

      foarte spermos...

    • Fara foto

      luiza , 14 septembrie 2009

      Vrea sa zica cotorul :)

    • Fara foto

      dorina , 26 august 2009

      ce COCIAN frate..."Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul."

    • Fara foto

      sabina , 24 mai 2009

      E excelent, alor mei le place f. mult. Pe mine m-a invatat o doamna la serviciu ca deasupra cand este pe jumatate gata sa torn compozitie de crema de zahar ars si apoi lasat la racit si ornat cu frisca. E delicios. Sa incercati. Eu am avut mare succes cu el. S-a mancat imediat. Alte torturi mai ramaneau cateva zile prin frigider. Asta nu.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Un tort excelent.Eu presar peste mere scortisoara si am umplut interiorul merelor cu stafide pe care le am inmuiat in lapte.

    • Fara foto

      luciana , 28 martie 2009

      Dupa curatarea marului de coaja si de scoaterea cotorasului cu un obiect special, interiorul se umple cu diverse gemuri si prin aluat poti pune bucatele de nuci, eu asa fac mereu si vreau sa-ti spun ca iese super.

    • Fara foto

      roxana , 28 februarie 2009

      Nu am gustat niciodata acest tort de mere, dar il voi gatii si apoi voi gusta! Pofta buna la toti!

    • Fara foto

      gabriela , 31 ianuarie 2009

      Mi-a placut tortul foarte mult.

    • Fara foto

      Ankana , 25 ianuarie 2009

      Excelenta reteta, eu am mai pus pe fundul cratitii felii de ananas cu cate o visina din dulceata apoi am aranjat merele....rece e minunat si mai ales ornat cu frisca si fructe (capsuni, afine, zmeura si mure)

    • Fara foto

      iosep , 19 ianuarie 2009

      Un tort foarte gretos.

    • Fara foto

      lucica , 27 octombrie 2008

      Usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

771 voturi

Ingrediente

  • 8-10 mere
  • depinde de marime
  • 200 g margarina
  • 9 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • frisca
  • optional visine (din compot) sau nuci

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Madalina Balaceanu

o idee de weekend...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi