autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de mere cu crema de zahar ars

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
3-4 mere, 8 oua, 18 linguri zahar, 3 linguri faina, 500 ml lapte, 50 g unt, esenta rom, scortisoara, 300 ml frisca, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite apa.


Dupa ce zaharul s-a caramelizat intr-o culoare aramie, il intindem pe peratii laterali ai formei, cu mare grija sa nu va picurati cu el(arde puternic). Lasam forma la rece sa se intareasca zaharul pina pocneste in forma.


Merele le curatam de coaja si cotor si le taiem feliute. Le asezam in forma cu zaharul caramel racit, le presaram cu scortisoara si zahar si presaram deasupra cateva bucatele de unt. forma la cuptorul dinainte incalzit cam 20 minute sa se inmoaie merele.


Intre timp amestecam 5 oua intregi cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat pina se albeste crema, apoi adaugam incet laptele, esenta de rom si mixam in continuare.


Dupa ce merele s-au inmuiat turnam aceasta compozitie peste mere si o lasam la cuptor 30 minute.


Pina se coace crema de zahar ars, preparam pandispanul din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, praful de copt( coaja rasa de lamaie-optional).


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul; albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam la galbenusuri, amestecam bine si cu grija adaugam albusurile si amestecam de jos in sus cu o lingura.


Turnam pandispanul peste crema de zahar ars inchegata si-l lasam sa se coaca.


Testam cu scobitoarea daca este copt.


Cand tortul este gata , il dam la rece pe un platou ce l-am pus peste forma si am rasturnat tortul cu susul un jos. Il lasam asa macar 4 ore sau mai bine pina a doua zi. Abia apoi scoatem forma si ornam tortul cu frisca. un tort delicios, neindicat diabeticilor...


Pofta mare !

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2015

    Ma bucur mult ca vi-a placut !Este un tort care e imposibil sa nu placa ...

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 22 aprilie 2015

    Ma bucur mult ca vi-a placut !Este un tort care e imposibil sa nu placa ...

  • Fara foto

    Ringheanu Simona , 18 aprilie 2015

    Este senzație ....este pe placul copiilor si al întregii familii. ...este unicul tort care l -am repetat de nenumărate ori si o sa il repet incontinuare ...este singurul la care nu am emoții ca pot greși ceva ....mulțumim frumos pentru rețeta !

    • Fara foto

      Bogdan Valentin Dracea , 10 iulie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Mioara Chebac , 11 mai 2014

      Mi-au spus ,cei care au mancat,ca nu era suficient de dulce,dar mie mi-a placut ,e deosebit. :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

      Fi sigura ca vei fi incantata de el....si mai ales de aroma ! Sa ne spui cum a fost !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 11 mai 2014

      Fi sigura ca vei fi incantata de el....si mai ales de aroma ! Sa ne spui cum a fost !

    • Fara foto

      Mioara Chebac , 10 mai 2014

      Azi am facut si eu tortul,inca nu l-am gustat , astept sa treaca 4 ore si sa il ornez.Pot sa spun ca e simplu de facut,sa vedem si daca se sustine...sa nu se faca fleasca..,dar nu cred..cred ca e bine. :)

    • Fara foto

      Cosmina Molnar , 11 ianuarie 2014

      suprer bun!!

    • Fara foto

      Adriana Eaa , 12 septembrie 2013

      Super delicios! multumim pt reteta!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2013

      Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • Fara foto

      Eu Noi , 15 iulie 2013

      Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      lia , 09 martie 2010

      Foarte gustos !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Tare delicios trebuie sa fie!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Super aromat!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      DE-LI-CIOS.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      e asa de bunnnnnnnnnnnnn

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      *****Arata superr

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Delicios tortul acesta.Eu pun merele,taiate in jumatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta rom
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne

Mici gratinati

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Ma bucur mult ca vi-a placut !Este un tort care e imposibil sa nu placa ...



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de clatite cu ciocolata

Tort de clatite cu ciocolata

Nici nu va inchipuiti cate bunatati se pot face cu aluat de clatite, de la cele mai simple si clasice clatite pana la un mini tort numai

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de lamaie

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2 ½ linguri cacao,2 ½

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi