autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de mere cu crema de zahar ars

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite apa.


Dupa ce zaharul s-a caramelizat intr-o culoare aramie, il intindem pe peratii laterali ai formei, cu mare grija sa nu va picurati cu el(arde puternic). Lasam forma la rece sa se intareasca zaharul pina pocneste in forma.


Merele le curatam de coaja si cotor si le taiem feliute. Le asezam in forma cu zaharul caramel racit, le presaram cu scortisoara si zahar si presaram deasupra cateva bucatele de unt. forma la cuptorul dinainte incalzit cam 20 minute sa se inmoaie merele.


Intre timp amestecam 5 oua intregi cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat pina se albeste crema, apoi adaugam incet laptele, esenta de rom si mixam in continuare.


Dupa ce merele s-au inmuiat turnam aceasta compozitie peste mere si o lasam la cuptor 30 minute.


Pina se coace crema de zahar ars, preparam pandispanul din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, praful de copt( coaja rasa de lamaie-optional).


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul; albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam la galbenusuri, amestecam bine si cu grija adaugam albusurile si amestecam de jos in sus cu o lingura.


Turnam pandispanul peste crema de zahar ars inchegata si-l lasam sa se coaca.


Testam cu scobitoarea daca este copt.


Cand tortul este gata , il dam la rece pe un platou ce l-am pus peste forma si am rasturnat tortul cu susul un jos. Il lasam asa macar 4 ore sau mai bine pina a doua zi. Abia apoi scoatem forma si ornam tortul cu frisca. un tort delicios, neindicat diabeticilor...


Pofta mare !

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Valentin Dracea , 10 iulie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Mioara Chebac , 11 mai 2014

    Mi-au spus ,cei care au mancat,ca nu era suficient de dulce,dar mie mi-a placut ,e deosebit. :)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

    Fi sigura ca vei fi incantata de el....si mai ales de aroma ! Sa ne spui cum a fost !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 11 mai 2014

      Fi sigura ca vei fi incantata de el....si mai ales de aroma ! Sa ne spui cum a fost !

    • Fara foto

      Mioara Chebac , 10 mai 2014

      Azi am facut si eu tortul,inca nu l-am gustat , astept sa treaca 4 ore si sa il ornez.Pot sa spun ca e simplu de facut,sa vedem si daca se sustine...sa nu se faca fleasca..,dar nu cred..cred ca e bine. :)

    • Fara foto

      Cosmina Molnar , 11 ianuarie 2014

      suprer bun!!

    • Fara foto

      Adriana Eaa , 12 septembrie 2013

      Super delicios! multumim pt reteta!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2013

      Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • Fara foto

      Eu Noi , 15 iulie 2013

      Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      lia , 09 martie 2010

      Foarte gustos !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Tare delicios trebuie sa fie!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Super aromat!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      DE-LI-CIOS.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      e asa de bunnnnnnnnnnnnn

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      *****Arata superr

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Delicios tortul acesta.Eu pun merele,taiate in jumatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta rom
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Bogdan Valentin Dracea

foarte bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Cetatea de ciocolata

Tort Cetatea de ciocolata

Blat: Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
No-bake cheesecake

No-bake cheesecake

Baza: Intr-o tava cu fund detasabil unsa in prealabil cu unt, asezam hartie de copt dar in asa fel incat sa acopere si marginile

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse