festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de mere cu crema de zahar ars

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite apa.


Dupa ce zaharul s-a caramelizat intr-o culoare aramie, il intindem pe peratii laterali ai formei, cu mare grija sa nu va picurati cu el(arde puternic). Lasam forma la rece sa se intareasca zaharul pina pocneste in forma.


Merele le curatam de coaja si cotor si le taiem feliute. Le asezam in forma cu zaharul caramel racit, le presaram cu scortisoara si zahar si presaram deasupra cateva bucatele de unt. forma la cuptorul dinainte incalzit cam 20 minute sa se inmoaie merele.


Intre timp amestecam 5 oua intregi cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat pina se albeste crema, apoi adaugam incet laptele, esenta de rom si mixam in continuare.


Dupa ce merele s-au inmuiat turnam aceasta compozitie peste mere si o lasam la cuptor 30 minute.


Pina se coace crema de zahar ars, preparam pandispanul din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, praful de copt( coaja rasa de lamaie-optional).


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul; albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam la galbenusuri, amestecam bine si cu grija adaugam albusurile si amestecam de jos in sus cu o lingura.


Turnam pandispanul peste crema de zahar ars inchegata si-l lasam sa se coaca.


Testam cu scobitoarea daca este copt.


Cand tortul este gata , il dam la rece pe un platou ce l-am pus peste forma si am rasturnat tortul cu susul un jos. Il lasam asa macar 4 ore sau mai bine pina a doua zi. Abia apoi scoatem forma si ornam tortul cu frisca. un tort delicios, neindicat diabeticilor...


Pofta mare !

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cosmina Molnar , 11 ianuarie 2014

    suprer bun!!

  • Fara foto

    Adriana Eaa , 12 septembrie 2013

    Super delicios! multumim pt reteta!

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2013

    Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • Fara foto

      Eu Noi , 15 iulie 2013

      Draga Sidy, sa stii ca am facut tortul tau, e o nebunie! Foarte usor de facut.Singurul lucru pe care l am modificat e ca am pus doar 1lingura si jumate de faina, ca sa fie un picture mai aerat pandispanul.In rest am respectat intocmai.Multumesc frumos pt partajare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      lia , 09 martie 2010

      Foarte gustos !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Tare delicios trebuie sa fie!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Super aromat!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      DE-LI-CIOS.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      e asa de bunnnnnnnnnnnnn

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      *****Arata superr

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Delicios tortul acesta.Eu pun merele,taiate in jumatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta rom
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Cosmina Molnar

suprer bun!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse