autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort de mere cu frisca si blat

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incat sa il acopere in totalitate. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga).


Se adauga cele 6 linguri de zahar si se bat pina devine o bezea tare. Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 4 linguri de ulei, turnate ca la maioneza, apoi se pun cele 6 linguri de faina. Apoi albusul batut spuma in prealabil se amesteca usor de jos in sus in compozitia de oua cu faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptorul incins (180 g C) circa 45 minute. Vom verifica cu scobitoarea daca este copt aluatul. Dupa ce s-a copt, se rastoarna imediat pe un platou.


Se lasa la racit, apoi se imbraca cu ciocolata pe care am topit-o inainte si in care am adaugat si frisca lichida (4 sau 5 linguri de frisca). Dupa ce s-a racit ciocolata de pe tort,adaugam din abundenta si frisca batuta si il ornam cum dorim. Este foarte gustos si fara frisca,dar mult mai bun cu frisca si cu ciocolata. Pofta buna!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Straton , 02 mai 2014

    da acest tort este foarte bun si se poate face si fara ciocolata

  • Fara foto

    Vetuta Bebec , 07 septembrie 2013

    Este un tort foarte bun.Il fac de 20 de ani de cind avem copii mici , le place si acum foarte mult.Eu nu an folosit ciocolata , dar am sa incerc sa pun si ciocolata.

  • Fara foto

    pintescu mihaela (Bucatar) , 04 februarie 2012

    Foaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte bun, am facut inseara asta si a iesit delicios,Felicitari pentru reteta.

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Arata FB. Sigur o sa-l incerc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      ce bun trebuie sa fie!

    • Fara foto

      Vio (Maestru bucatar) , 04 septembrie 2010

      Foarte buna! Super incercati-o cu incredere este delicioasa!

    • Fara foto

      test (Bucatar) , 01 septembrie 2010

      Sunt multe poze care se repeta sau prezita acelasi aspect al tortului!! Iar prima poza nu arata deloc bine! E chiar gretoasa.

    • Fara foto

      alexandra (Bucatar) , 29 martie 2010

      e super

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun! Felicitari carmen!

    • Fara foto

      paula , 17 februarie 2010

      arata absolut delicios si as vrea sa il incerc.te rog as imi spui ce este Hulala??Frisca?cu ce as putea inlocui(pt ca nu sint in romania)?pot face eu frisca??multumesc

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Multumesc pentru comentarii.Imi pare bine Alina, ca l-ai testat.Bravo.

    • Fara foto

      ancuta (Bucatar) , 28 decembrie 2009

      desi nu-mi plac dulciurile acest tort a fost un deliciu pe cinste.Va invit sa-l gustati si pe al meu.Marry Crismars

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Tare bine arata...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      felicitari,ft bun si gustos!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      E tare bun!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Este o bunatate acest tort.........fac si eu ceva asemanator.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      Adrian , 19 octombrie 2009

      Cu siguranta este o bunatate. Frumoasa prezentarea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicios,si frumos prezentat.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

174 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 1 cutie Hulala (500 ml)
  • 2 tablete mari de ciocolata amara (72% cacao
  • 200 gr)
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

File de Pangasius cu cartofi la cuptor

Bagam la cuptor in tava fileurile,pe care in prealabil le ornam si le motzam cu ce dorim si ne place.Punem

47 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Elena Straton

da acest tort este foarte bun si se poate face si fara ciocolata

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam galbenusurile, faina cernuta,

58 voturi    19 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort "Lamaita"

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in 2 boluri separate. Albusurile

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse