autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri


Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele


Gelatina se dizolva in lapte la foc mic


Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor


In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.


Se da la frigider pana a doua zi


A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.


Pofta Buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Cetatea de ciocolata

Tort Cetatea de ciocolata

Blat: Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
No-bake cheesecake

No-bake cheesecake

Baza: Intr-o tava cu fund detasabil unsa in prealabil cu unt, asezam hartie de copt dar in asa fel incat sa acopere si marginile

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse