autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri


Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele


Gelatina se dizolva in lapte la foc mic


Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor


In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.


Se da la frigider pana a doua zi


A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.


Pofta Buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni

Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu capsune si busuioc

Tort cu capsune si busuioc

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi