autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
5-6 portocale, 6 oua, 700gr frisa, 300gr zahar tos, 400gr biscuiti fragezi/piscoturi, 2 linguri pline gelatina, 250 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri


Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele


Gelatina se dizolva in lapte la foc mic


Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor


In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.


Se da la frigider pana a doua zi


A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.


Pofta Buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de Paste

Tort de Paste

Pentru ca anul acesta Sfintele Pasti le-am sarbatorit odata cu aniversarea a 35 de ani de casnicie a parintilor nostri, le-am pregatit

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10 galbenusuri se amesteca

9 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti