Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine cu mirosul lemnelor ce trosnesc in semineu...Asadar sa prajiturim...
Pornim cuptorul la 180"C sa aiba timp sa se incalzeasca pina e gata compozitia pentru blat.
Mixam fff bine ouale cu zaharul pina devine o compozitie spumoasa , deschisa la culoare, adaugam untul moale, esenta, coaja de portocala. Lasam mixerul si vom omogeniza cu un tel manual de acum adaugind faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Punem compozitia intro forma rotunda de tort mica(18cm)tapetata cu hartie de copt ori unsa cu unt si faina si dam la cuptor pentru aprox 25-30 min fara sa deschideti cuptorul. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta. Cind este gata scoatem blatul din forma si lasam la racit. Cit se raceste blatul pregatim frisca mixand frisca lichida cu zaharul pina se intareste apoi adaugam esentza, zeama de lamaie si coaja de portocala. Dam la rece. Cand blatul e rece il taiem in doua si incepem montarea tortului. Punem primul blat (optional il puteti insiropa cu un sirop de zahar in care puteti pune citeva picaturi de esenta de portocala) apoi un strat generos de frisca, o portocala taiata cubulete ca in imagine, apoi cel de al doilea blat si imbracam tortul in frisca. Dam la rece pentru cel putin 2 ore(eu il las de obicei peste noapte) si apoi il imbracam cu o mantie frumoasa de fondant pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 3 mm. Ca si decoratiuni puteti folosii orice va vine la indemina.. Eu l-am ornat cu citeva floricele si 3 frumusele albinute pentru ca am pregatit aces tort pentru o dragalasenie de fetita de doar 2 anisori...:)
Spor la prajiturit si toate cele bune sa fie cu voi..
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii