Tort de vara!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tort de vara!

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 1l frisca
  • fructe cat mai multe si mai variate…eu am pus,visine, capsuni,caise si banane.
  • sare de lamaie
  • 500 gr zahar pudra
  • Sirop.
  • 350 ml apa
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca macinata si praful de copt. Se coace la foc potrivit cca 40 min., se face testul cu scobitoarea, cand se raceste se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.

Umplutura:

Se bate frisca cu zaharul si apoi se adauga un pic de sare de lamaie dizolvata in apa.(inlocuitor de intaritor de frisca).

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul pana devine brun, apoi se pune apa peste el, se fierbe si se raceste!

Asamblarea:

Se taie blatul in 3, se insiropeaza, adaugam frisca, multe fructe taiate marunt, apoi iar blat, il insiropam punem frisca, fructe si punem ultimul blat pe care il insiropam. Ornam cu frisca si cu floricele de vara cat mai colorate. Va doresc Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise