autor:

autor

» » Torturi

Tort de zahar ars

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
A. 8 linguri zahar tos, B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut, C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt, D. frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

56 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F


A.


Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru.


Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)


B.


Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut.


Se pune de o parte.


C.


Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).


In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.


Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.


Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.


A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata.


Se da la rece!
Retete
Alte retete din Torturi

Tort crema de zahar ars

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza

44 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

56 voturi

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort caramel

Tort caramel

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort alb cu visine si ciocolata

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi