autor:

autor

» » Torturi

Tort de zahar ars

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
A. 8 linguri zahar tos, B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut, C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt, D. frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

56 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F


A.


Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru.


Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)


B.


Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut.


Se pune de o parte.


C.


Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).


In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.


Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.


Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.


A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata.


Se da la rece!
Retete
Alte retete din Torturi

Crema de zahar ars tort

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si

7 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Torturi

tort de zahar ars

crema:Caramelizam zaharul si tapetam fundul si peretii unei cratite.Amestecam ouale cu zahar,vanilie

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

56 voturi

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

-Separam albusurile de galbenusuri si punem la robot doar albusurile cu zaharul si le mixam pana obtinem o pasta alba si densa,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Blat : Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti