autor:

autor

» » Torturi

Tort de zahar ars

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
A. 8 linguri zahar tos, B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut, C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt, D. frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

56 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F


A.


Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru.


Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)


B.


Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut.


Se pune de o parte.


C.


Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).


In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.


Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.


Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.


A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata.


Se da la rece!
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

56 voturi

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în ea şi începeţi să caramelizaţi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande (vedeti poza). Acoperiti bandele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje