autor:

Cris

» » , Prajituri, Torturi

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine faina. Consistenta este data de nuca si migdale macinate. Si nici nu am crezut ca poate avea un gust atat de bun. Nu sunt total lipsita de modestie, dar reactia mea cand l-am gustat (dupa ce a stat neatins o noapte intreaga la rece), a fost ca nu am mai mancat niciodata ceva atat de bun. Aluatul preparat pur si simplu se coace. Fara crema, fara blat, fara glazura! Cu toate acestea, cand mananci tortul, le simti incluse. Aproape ireal, marca Jamie Oliver! Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu adaug si eu cateva arome, ca doar, deh, fiecare cu ale lui! La aceasta reteta untul si ciocolata dau gustul tortului..Pentru ca reteta sa va iasa perfecta, trebuie sa folositi ciocolata neagra (70% pudra de cacao) de foarte buna calitate si unt de buna calitate. Eu am folosit margarina Rama Maestro (cub), deoarece are 70% grasime vegetala, si a mers foarte bine. Fata de reteta originala eu am adaugat cateva mirodenii : esenta de rom, coaja rasa de portocala macinata, coaja de lamaie macinata. Ultimele doua sunt preferatele mele si nelipsite din aproape toate dulciurile pe care le prepar.


Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda (24-26 cm) cu inel detasabil si preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Nu este nevoie sa tapetati hartia de copt cu unt sau faina.


Se pun in vasul de la tocatorul electric nucile si migdalele si se macina cateva secunde.


Se adauga cele 2 linguri de zahar tos si se mai macina pana cand compozitia incepe sa se ridice pe peretii vasului, ca si cand ar avea tendinta sa formeze o pasta. In acest moment trebuie sa intrerupem macinatul.


Se pune in alt vas jumatate din compozitie si in vasul tocatorului se adauga ciocolata taiata in bucati mari.


Se mixeaza cateva secunde astfel incat sa mai simtim inca bucatele mici de ciocolata.


Se rastoarna si aceasta compozitie in vasul cu nuci si migdale macinate.


Se adauga coaja de portocala si de lamaie macinata si se amesteca bine cu un tel. Aici s-ar putea adauga si o lingurita rasa de scortisoara. Eu nu am facut-o dar se poate experimenta.


In alt vas se mixeaza untul (sau margarina) timp de 1-2 minute.


Se adauga zaharul, in doua reprize, si se mixeaza pentru a obtine un amestec spumos.


Se adauga esenta de rom si, pe rand, cele 6 galbenusuri. mixand dupa fiecare.


Se toarna amestecul din primul vas, peste untul frecat cu galbenusuri si zahar, si se mixeaza doar pana la omogenizare.


In alt vas se bat albusurile impreuna cu un varf de cutit de sare, pana cand se obtine o spuma ferma.


Se adauga spuma de albusuri peste compozitia anterioara si se amesteca usor, cu o paleta, de jos in sus, pana cand se incorporeaza si albusurile.


Se toarna compozitia obtinuta in tava de tort si se niveleaza bine cu ajutorul unei spatule.


Se coace la foc mediu timp de aproximativ o ora. Cand este gata, blatul se crapa usor la suprafata si daca infigeti o scobitoare in centru trebuie sa o scoateti murdara doar de ciocolata.


Se lasa racit o jumatate de ora si apoi se desface forma si se indeparteaza hartia de copt.


Se pune la frigider cateva ore.


Se poate servi rece cu frisca sau, usor incalzit la microunde cu un bol de inghetata deasupra.


Reteta care m-a inspirat este publicata de Jamie Oliver si a fost adaugata pe site-ul www.gustos.ro. "Este cel mai bun tort cu ciocolata si nuci care exista!" a spus Jamie. Pe buna dreptate!


PS: Daca doriti sa pastrati acest tort pentru a fi servit peste cateva zile, sau chiar 4 saptamani, puteti sa il taiati felii, indata ce s-a racit, si sa il puneti la congelator intr-o cutie inchisa ermetic.


Se scoate de la congelator si se baga la frigider cu 12 ore inainte de a-l servi.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Valeria (Chef de cuisine):

    Testata. Exceptionala ! Mi s-a parut foarte bun, mai ales daca nu-l mancam imediat ce era scos din frigider ( sa fie la temperatura camerei) L-am servit cu inghetata de fructe de padure si a fost foarte apreciat.

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    extraordinara reteta! perfecta pentru dependentii de ciocolata

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine):

    Am pregatit tortul si este intr-adevar delicios...mai ales cu niste inghetata alaturi. Il recomand tuturor! Eu am mai pus niste bucatele intregi de ciocolata prin el inainte de a-l introduce la cuptor.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    melisa marian , 05 iulie 2014

    foarte bun !!!! tortul meu preferat <3

  • Fara foto

    Sanda Morar , 17 iunie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Luminita Clapuci , 27 ianuarie 2014

    L-am facut si e extraordinar!!! Si am schimbat reteta (inloc de ciocolata cu cacao am pus ciocolata alba, am adaugat praf de roscove - 4 linguri cu varf, am pus scortisoara - juma' de lingurita, si nu am pus coaja de portocala si lamaie). Copilul meu nu are voie de cacao/ciocolata asa ca am improvizat. Cu adevarat este minunat! Nu-ti trebuie crema! L-am servit cu inghetata alaturi, atunci cand era cald. Dar e foarte bun si fara (simplu). Felicitari pentru reteta postata!!! :)

    • Fara foto

      Andreea Querida Negoi , 13 noiembrie 2013

      MIGDALELE POT FI INLOCUITE CE ALUNE?

    • Fara foto

      Maricica Elena Enulescu , 05 noiembrie 2013

      am facut si eu acest tort, dar l-am imbracat cu crema jofra. este super!

    • Fara foto

      Valerica Francu Francu , 12 octombrie 2013

      Acelas tort facea si mama Aurelia cunuca fara faina. Foarte bun.Ne leaga acelasi amintiri

    • Fara foto

      Cris , 11 octombrie 2013

      Felicitari fetelor! Ma bucur ca v-a placut!

    • Fara foto

      Flori Fundateanu , 10 octombrie 2013

      Sus pe pagina , pe partea stanga !

    • Fara foto

      Caprioara Rodica , 10 octombrie 2013

      gata, le-am vazut, multumesc!

    • Fara foto

      Caprioara Rodica , 10 octombrie 2013

      si cantitatile? :-((

    • Fara foto

      Michaela Deje , 28 iunie 2013

      tare bine arata cred ca e super abea astept sa il prepar si eu, merci de reteta.

    • Fara foto

      Maxim Liana , 27 iunie 2013

      Cred ca e super o sa-l fac azi mersi mult.

    • Fara foto

      Simona Andreea , 27 iunie 2013

      L-am facut si eu, minunat http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2011/07/tort-de-ciocolata-cu-migdale-si-nuci.html.

    • Fara foto

      Murarescu Nicoleta , 26 iunie 2013

      abea astept sa il prepar si eu, tare bine arata!

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 28 februarie 2013

      Dintr-o alta editie!

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Multumesc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Ti-a iesit super bine...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Merita incercat!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

      Daaaaa, cu siguranta e o delicatesa acest tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • 150 gr migdale macinate
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 300 gr ciocolata neagra (minim 70% pudra de cacao
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura de cacao
  • 250 gr unt bun sau margarina Rama Maestro
  • 100 gr zahar pudra (sau mai mult daca ciocolata este prea amaruie)
  • 6 oua
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita rasa de coaja de portocala macinata
  • 1/2 lungurita de coaja de lamaie macinata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cris

Gem-dulceata de capsuni

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata.

3 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Pasca si cozonac pentru diabetici

Cozonacul si cu pasca sunt facute cu fructoza in loc de zahar, astfel incat sa se bucure de ele toti

4 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor

Am pornit de la ideea de a prepara ceva gustos, sanatos si obligatoriu ca produsul de baza sa fie

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

melisa marian

foarte bun !!!! tortul meu preferat <3

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi