TORT DIN VARZA DE BRUXELLES

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g unt,
  • 100g cascaval,
  • 150g.faina,
  • 1 lingurita praf de copt ,
  • sare,
  • 40ml. lapte,
  • 75g branza,
  • 1 galbenus,
  • faina pentru planseta ,
  • unt sau margarina pentru uns forma de tort,
  • 500 g varza de Bruxelles,
  • 2 cepe mici,
  • 40 g rosii(din conserva sau proaspete),
  • 3 ramurele de cimbrisor,
  • 50 g slanina afumata,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 oua,
  • 300 g smantana ;

Mod de preparare

1.Se topeste untul si se lasa putin sa se raceasca.Cascavalul se rade.Faina se amesteca cu praful de copt, putina sare, si 30g.cascaval ras.Laptele se amesteca cu branza , cu galbenusul si cu untul, apoi se incorporeaza in faina.Se face un aluat , nu pre vartos, mai mult elastic.

2.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 28 cm.

Planseta se infaineaza si se intinde aluatul, care se pune in forma de tort.Se impunge aluatul cu o furculita si se coace 10 minute.

3.Varzutele de Bruxelles se spala in mai multe ape, apoi se fierbe in apa sarata 5 minute.Se scot si se lasa la scurs.Apoi , se taie in doua.Se curata ceapa si se taie cubulete.Se curata de pielite rosiile si se taie cubulete.

Cimbrisorul se spala si se aleg frunzele.

4.Slanina taiata cubulete se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca, fara grasime, apoi se scoate.In untura rezultata punem varzutele , ceapa, rosiile si cimbrisorul tocat.Le calim impreuna.Saram si piperam.

Scoatem aluatul din cuptor, punem peste legumele, sare, piper.Ouale se amesteca bine cu smantana, sare si piper si se pun peste legume.

Presaram restul de cascaval ras si dam la cuptor cca.15 minute .Servim un vin alb sec cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise