autor:

Carp Elena Loredana

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 3 lg de zahar iar galbenusurile, cu 2 lg zahar se amesteca cele doua compozitii se adauga faina si esenta se amesteca usor si se coace la foc mic.


Se taie in doua capace. Crema MOD DE PREPARARE Se bate frisca, gelatina se inmoaie in 150 ml apa calduta ,ouale si zaharul se amesteca pe foc 15 min. iar dupa ce s-a racit putin se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva ,ananasul se taie cubulete mici.


Se amesteca cu frisca si se formeaza o crema. Siropul MOD DE PREPARARE Se fierbe apa cu zaharul se raceste apoi se rade lamaia ASAMBLARE .Crema se toarna intre cele doua capace insiropate in forma care s-a copt blatul.


Se da la rece 3 ore .


Se rastoarna pe platou se imbraca in frisca si se orneaza dupa indemanarea fiecaruia

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Dociu , 13 octombrie 2013

    vreu si eu

  • Fara foto

    Ileana Fartais , 13 octombrie 2013

    foarte bun si gustos

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

    Felicitari !!! Arata excelent decorul !!! Indemanare de nota 10 ! Imi place si impletitura laterala din poza 5.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Foerte frumos ornat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Excelenta reteta !

    • Fara foto

      Lory , 20 aprilie 2010

      Scuze mirey pentru ca nu ti-am raspuns..am fost destul de ocupata in ultima vreme:(.Ti-a iesit foarte frumos:*. Dana ma bucur tare mult ca v-a placut:),stai linistita nu bag rautatile in seama.:) Va pup dulce Lory

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Nu mi-ai raspuns tu cum se face impletitura,dar uite ca pana la urma m-am descurcat...

    • Dana

      Dana (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2010

      Draga Elena, am cautat retete de diplomat si am gasit mai multe dar am preferat reteta ta din cauza nenumaratelor critici la adresa retetie, vreau sa spun ca a iesit minunat si super gustos iar copiilor mei le-a placut foarte mult. Iti multumesc, aaaaaa si nu baga in seama tot desteptul ce isi propune sa critice, asa suntem noi Romanii mai rautaciosi (unii nu toti),felicitari si un Paste Fericit iti doresc.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Draga Ana-Maria,cand am postat eu comentariul era poza cu nr.4.Atunci era altfel aranjarea pozelor.Daca nu stii,lasa comentariile rautacioase.Poza 1 era ultima.Acum produsul final este la inceput.

    • Fara foto

      Laura , 31 ianuarie 2010

      Draga Lory, felicitari de obicei! Ai un realizat un tort minunat. In alta ordine de idei, nu am vazut nicaieri atatea comentarii negative si "muscaturi" ca pe aici. Parca lumea urmareste retetele postate sa le critice nu sa le admire si sa incurajeze realizatoarea.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bun tort! Şi frumos ornat!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Superb,foarte frumos ornat,felicitari draga Loredana.Ai votul meu.

    • Fara foto

      Anna-Maria , 10 decembrie 2009

      :)) buna Mirey dar dak te uiti mai bine impletitura de care vb u se afla la poza k numarul 5!!! am ramas uimita cand mam uitat la poza k numarul 4 si nu am vazut nici o impletitura !!!!!!!! uitativa si voi cei care mai intra si vizioneaza aceasta reteta va pup

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Imi place foarte mult tortul,dar imi poate explica cineva cum se realizeaza impletitura care se vede in poza 4?

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si mie imi place!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata foarte bine.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Draga Dicarmencitta1957 fiecare e liber sa spuna ce vrea..chiar nu ma deranjeaza(ai dreptate referitor la vulpe :)) ) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru sustinere.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Fiecare are dreptul sa spuna la tortul pe care il face cum doreste,care-i problema??? Ar trebuii sa-si vada fiecare de reteta lui si sa numai comenteze atata.Fiecare mai vine cu o idee noua sau cu un nume nou.Am observat ca pe acest site pe fiecare il intereseaza ce face alt utilizator.Oare nu ar fii mai corect sa ne intereseze mai mult de curtea noastra, daca este maturata sau nu??? Draga Carp Elena Loredana, ai facut un tort foarte frumos si cred ca este si foarte gustos.(Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii) asa ca sa nu te superi pe cei care vor sa te denigreze.De la mine ai nota 25 si cu felicitarile de riguare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Arata bine,chiar daca este un altfel de tort diplomat.Si eu prefer frisca naturala.

    • Fara foto

      iuliana hrusca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009

      Fiecare face tortul diplomat cum stie, eu de exemplu il fac asa un blat obisnuit si crema este cu frisca si iaurt.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      E ok dar as renunta la frisca vegetala

    • Fara foto

      nicoleta , 13 februarie 2009

      Vai, ce lume inteligenta! Capu sus, nu baga in seama toata lumea rea.

    • Fara foto

      ghergut1 , 06 ianuarie 2009

      Diplomatul nu-l inventezi si-l lasi pe net, cum il numesti pe asta. O fi bun, dar da-i alt nume!

    • Fara foto

      alina bz , 18 decembrie 2008

      Diplomatul nu are blat; nu inteleg ce diplomat e asta... lucrez in domeniu... iar ce spui tu nu e nici un tort diplomat.. sorry.

    • Fara foto

      miki , 14 decembrie 2008

      Tortul diplomat nu are blatul alb?

    • Fara foto

      angi , 10 iulie 2008

      Felicitari! E tot ce pot sa mai spun despre toate retetele pe care le-am gasit aici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

89 voturi

Ingrediente

  • BLAT
  • -5LG ZAHAR
  • -5LG FAINA
  • -5 OUA
  • -ESENTA VANILIE
  • CREMĂ
  • -0,5 KG FRISCA
  • -2 OUA
  • -0.3KG ZAHAR
  • -2PL. GELATINA
  • -1 CUTIE ANANAS
  • -1 ESENTA VANILIE
  • SIROP
  • -0.2KG ZAHAR
  • -0.4L APA
  • -1 LAMAIE
  • DÉCOR
  • -0.5L FRISCA VEGETALA
  • -0.1KG CIOCOLATA
  • - FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
  • FRUCTE .

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carp Elena Loredana

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

122 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Ileana Dociu

vreu si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam galbenusurile, faina cernuta,

58 voturi    19 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort "Lamaita"

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in 2 boluri separate. Albusurile

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse