Tort Diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • - 5 oua
  • -1/2 l lapte
  • -3 lg.faina
  • -1 kg. smantana sau (frisca lichida Hulala)
  • -300 gr. zahar
  • -piscoturi de sampanie
  • -fructe(portocale,lamaie,kiwi,capsuni.)+compot de ananas
  • -3 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • -1 pachet zahar pudra vanilat(80g)

Mod de preparare

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\"

2)Se prepara crema de galbenus din cele 5 galbenusuri+3lg.faina+1/2l.lapte+100gr.zahar+coaja rasa de portocala si lamaie(nu prea multa),se fierbe pe foc mic amasetecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase pana se ingroasa ca o smantana.

3)Se \"imbraca\"tava (forma)in care vreti sa faceti tortul in folie alimentara(se lasa o parte mai lunga pt. a se acoperi si deasupra compozitia de tort),se inmoaie f.putin piscoturile in siropul de la compotul de ananas si se aseaza pe marginile tavii(formei),

-pe fundul tavii(formei)care de fapt va fi \"fata\" tortului se pun fructele taiate rondele(portocala,kiwi,capsuni,ananas{dupa preferinta}

4)Vasul in care s-a \"inmuiat\" gelatina se pune la baie de abur pana se dizolva bine gelatina,dupa care se amesteca cu crema de galbenus care nu trebuie sa fie nici prea fierbinte dar nici rece(putin calduta).

5)Se prepara frisca din 1 kg. smantana+zaharul pudra vanilat(sau Hulala)

6)Se bat cele 5 albusuri+200gr.zahar pana se intaresc bine de tot(ca la bezea)

7)Se amesteca (cu lingura de lemn nu cu mixerul):crema de galbenus(in care s-a incorporat gelatina) cu jumatate din frisca(jumatate se opreste pt ornat) si bezeaua(albusurile batute bine)si se toarna in tava(forma) {daca doriti puteti sa puneti fructe si in compozitie}

Se acopera cu folie si se lasa la frigider pana se intareste(eu il las o noapte)dupa care se\"rastoarna\"pe platou si se orneaza cu frisa (sau il mai puteti \"imbraca\"in gelatina colorata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise