Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat

Ingrediente

  • * un pachet piscoturi mari
  • * 5 oua
  • * 1 cana zahar
  • * 30 gr gelatina(adica 3 pliculete )de la Dr Oetker
  • * fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc
  • * 500 ml frisca Hulala,o esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca
  • * kiwi,piersici,ananas,visine din compot

Mod de preparare

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa. Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la rece. Cand crema s-a legat,se da jos de pe foc.

Se lasa putin la racit si cand este calduta, nu fierbinte, se amesteca cu gelatina. Frisca se scoate din frigider,se adauga esenta de lamaie si fructele taiate. Se adauga si crema si se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic. Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot,unul de crema,piscoturi,crema si ultimul rand piscoturi.

Se da la rece cateva ore,sau cine are rabdare pana a doua zi. Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise