Tort Diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - un pahar zahar
  • - un pahar lapte
  • - 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker
  • - 2x400 ml smintina de separator
  • - 3 bucati kiwi
  • - o banana
  • - cirese confiate (dupa preferinta)
  • - 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • - 10 piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul.

Se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, devenind spumoase.

Se adauga si laptele amestecindu-se pentru omogenizare.

Se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce compozitia se leaga si se ingroasa putin (capata aspectul de ciulama dar nu foarte groasa).

Gelatina se pune intr-un bol adaugindu-se apa rece: la 10 gr gelatina granulata aproximativ 50 ml apa. Se lasa pina se umfla putin inmuindu-se, apoi se pune vasul pe un alt vas in care fierbe apa (bain-marie). Se lasa doar cit se incalzeste amestecul si se topeste gelatina devnind lichida.

Atentie! Nu trebuie sa fiarba, la 60 de grade caracteristicile gelatinei se distrug.

Cind gelatina a devenit lichida se incorporeaza in crema de ou si lapte.

Se bat frisca 400 ml de smintina cu un plic de zahar Albusurile se mixeaza pina devin spuma tare dupa care se incorporeaza in frisca cu miscari delicate pentru a nu se pierde volumul. Apoi se adauga si crema cite putin continuind amestecarea usoara.

pudra vanilat.

Se pregateste o forma pe care o tapetam cu folie alimentara lasind marginile in afara. Apoi decoram cu felii de fructe fundul formei avind in vedere ca partea aceea va fi suprafata superioara a prajiturii. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, nici nu se mai orneaza tortul cu frisca, pastrind aspectul rezultat direct dupa intarirea compozitiei.

Taiem in bucati potrivite fructele cu care vom umple prajitura.

Se rastoarna jumatate din crema in forma apoi se presara bucatile de fructe, completindu-se cu restul de crema. Se inchide prajitura cu piscoturi de sampanie. Apoi se acopera cu folia alimentara si se introduce la frigider pentru cel putin sase ore. Eu l-am lasat de pe o zi pe alta.

Cind se scoate de la frigider pentru finalizarea tortului, se indeparteaza folia de deasupra si se intoarce forma pe un platou. Se scoate cu grija si restul de folie, apoi, se procedeaza la decorare. Se pregateste din restul de smintina si zahar pudra vanilat o noua cantitate de frisca. Decoram cum ne place cu ajutorul unui posh si, daca vrem, cu felii de fructe. Eu am folosit kiwi, pentru ca imi plac mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise